|

Helsinki'den Adana Demirspor'a

PTT 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor, Finlandiya'nın HJK Helsinki takımından 26 yaşındaki Formose Mendy'i bonservis bedeli ödemeden transfer etti.

Yeni Şafak
18:12 - 1/12/2015 Salı
Güncelleme: 16:18 - 1/12/2015 Salı
IHA

Forvet, sağ ve sol açıkta forma giyen Gine-Bissau asıllı Fransız futbolcu Mendy, Aytaç Durak Tesislerinde düzenlenen imza töreninde 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Mendy, “Buraya geldiğim için mutluyum. Adana'yı biraz gezdim ve şehrini sevdim. Adana Demirspor'da mutlu olacağımı düşünüyorum” dedi.



Marsilya alt yapısında yetişen ve Sporting Gijon ile Blackpool formasını da terleten Mendy, en büyük özelliğinin hızı ve tekniği olduğunu söyledi.



Kulüp Başkanı Sedat Sözlü ise yaptığı açıklamada, “Biz 3 aydır oyuncuyu teknik ekiple takip ediyoruz. Güvendiğimiz bir menajerin oyuncusu. Adana Demirspor'a Attamah'ın gibi bir oyuncuyu kazandıran menajerinin oyuncusu. Bu oyuncunun bizi mahcup etmeyeceğini düşünüyoruz. Adanamıza, kulübümüze hayırlı olmasını diliyorum” dedi.



'Transfere bugünden itibaren başladık'

Gerek duyulan bölgelere transfer yapmaya bugünden itibaren başladıklarını ifade eden Sözlü, “Sadece ihtiyaç duyduğumuz yerlere yapacağız. Oynadığımız 13 maç itibariyle Adana Demirspor olarak istediğimiz sonuçları elde edemedik. Beklenenin altında bir performans sergiledik. Bunun sorumlusunu dışarıda aramak yerine kendimde ararım. Daha iyi bir konumda bulunan Adana Demirspor olarak karşınıza çıkmak isterdik. Bazen her şey istediğiniz gibi gitmiyor. Bunların eleştirisini kendi içimizde yapıyoruz” diye konuştu.



'Adana Demirspor'u menajerlerin çiftliği yapmayacağım'

Menajerlere de sitem eden Sözlü, “Türk futbolunun buraya gelmesinin sebebi menajerlerdir. Menajerler daha dürüst olsa sorun olmayacak. Türk futboluna çok zarar veriyorlar. Bir oyuncu tavsiye ediyor, o oyuncuyu almadığında bizim tercih ettiğimiz oyuncu en kötü oyuncu. Ben burada olduğum sürece Adana Demirspor'u menajerlerin çiftliği yapmayacağım. Oyuncuyu kendim araştıracağım, kendim alacağım. Sezon başında mesafe kısa olduğu için transferde hızlı davrandık. Belki oyuncular ilk 4 hafta istediğimizi verdi ama sonrasında bazı oyuncularımız bu ligin ağırlığını kaldıramadı. Bu oyuncularla yollarımızı ayıracağız. Ben bu kulübün borcunu öderken bir taraftan da parasını savuramam. Ortaya saçacak bir kuruşumuz yok” şeklinde konuştu.

#adana demirspor
#Helsinki
#Formose Mendy
#transfer
8 yıl önce
default-profile-img