|

Henrique Trabzonspor'u sırtlıyor

Trabzonspor'lu Henrique UEFA Avrupa Ligi ön eleme maçlarında 7, ligde de 2 gol olmak üzere 9 golle sezona iyi başlangıç yaptı.

Aa
00:00 - 24/09/2013 Salı
Güncelleme: 11:43 - 24/09/2013 Salı
Yeni Şafak
Henrique Trabzonspor'u sırtlıyor
Henrique Trabzonspor'u sırtlıyor

UEFA Avrupa Ligi ön eleme ve play-off turunda attığı gollerle Trabzonspor'un tarihinde ilk kez gruplara kalmasında önemli rol oynayan Henrique, ligde de son 2 haftada kaydettiği gollerle takımına önemli katkı sağladı.

Ligde ilk 3 haftada gol atma başarısı gösteremeyen ancak 4'üncü haftadaki Kardemir Karabükspor, 5'inci haftadaki Kayserispor maçında attığı gollerle takımının 1-0 kazanmasını sağlayarak 6 puanlık bir katkı yapan Pauolu Henrique, sezona önceki sezonlardan çok daha iyi bir başlangıç yaptı.

Trabzonspor'da eleştiriler alan ve geçen sezon devre arasında Belçika'nın Standart Liege ve Portekiz'in Sporting Lizbon takımlarına yönetim kurulunun izin vermemesiyle son anda transferi gerçekleşmeyen Brezilyalı futbolcu, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 7 maçta 7 gol, ligde de 2 gol olmak üzere toplam 9 gol kaydederek, önceki iki sezondan daha fazla gole imza attı.

Gollerin yarısına yakınını attı

Henrique, forvet transferi gerçekleştiremeyen bordo-mavili takımda bu sezon gösterdiği performansla takımın gol yükününün önemli kısmını çekti.

Karadeniz ekibinin lig ve UEFA Avrupa Ligi ön eleme turlarında attığı 19 golün 9'unda imzası bulunan Henrique, tek başına bordo-mavili takımın gollerinin yaklaşık yüzde 47'sini kaydetti

11 yıl önce