|

Hepsi şampiyonluk için

Beşiktaş Asbaşkanı Serdal Adalı üç yeni transferden sadece birinin UEFA'da oynayabileceğini belirtti, "Bu oyuncuları lig şampiyonluğu için aldık. Trabzonspor biraz önde ama yeni transferlerimizin vereceği katkıyla bu farkı kapatacağız" dedi.

Engin Albayrak
00:00 - 15/12/2010 Çarşamba
Güncelleme: 00:29 - 15/12/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Hepsi şampiyonluk için
Hepsi şampiyonluk için

Portekizli futbolcular Fernandes, Simao ve Almeida'nın transfer çalışmalarını yurt dışına giderek bizzat yürüten Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Serdal Adalı, bu oyuncuları lig şampiyonluğu için aldıklarını açıkladı. Adalı, oyunculardan sadece birinin UEFA maçlarında oynayabileceğini ifade ederek, “Fernandes transferi opsiyonlu diğer iki oyuncuyu (Almeida, Simao) kısmetse bonservisi ile birlikte alacağız. Bu transferlerden bir tanesi UEFA'da oynayabilecek. Bunlar lig için yapılmış transferler. Yazın yapacaktık ancak erkene çekmek zorunda kaldık. Fernandes UEFA'da oynayamayacak” dedi. Adalı, “Schuster'den ne kadar memnunsunuz?" sorusuna “Çok memnunuz” diye cevap verirken konuyu, daha da açması istenmesi üzerine şu açıklamalarda bulundu: “Her şeyden önce bizim kimliğimize, Beşiktaş'ın kimliğine yakışır ofansif bir futbol oynattığı için memnunuz. Hocamız ile konuşurken ona ofansif bir futbol oynamak istediğimizi söyledik. O da bunu yapıyor.”

SİSTEME UYGUN İSİMLER

Yapılan transferlerin Schuster'in bilgisi dahilinde olup olmadığının sorulması üzerine Serdal Adalı, “Schuster'in bilgisi dahilinde yapılıyor. İstediğimiz sisteme uygun transferler” ifadelerini kullandı. Adalı ayrıca bu sezon şampiyon olmasalar dahi Schuster ile yola devam edeceklerini, Alman teknik adam ile 2 yıllık sözleşmeleri olduğunu söyledi. Lig yarışında Trabzonspor'un biraz önde olduğunu söyleyen Adalı, ikinci yarıda bu farkı kapatacaklarını ve yeni transferlerin takıma katkı sağlayacağını söyledi.

GUTİ OLAYI ÇOK ABARTILDI

Geçtiğimiz günlerde alkollü yakalanan Guti'nin karakolluk olmasını Serdal Adalı “Guti dünyada ilk kez içki içen ve kaza yapan insan değil. Bunlar her insanın başına gelebilecek olaylar. Fazla abartıldı” derken kaptanlık konusunda: “Guti saha içerisinde daha toparlayıcı olduğu için kaptanlık vermeyi düşünüyoruz. Quaresma'da dahil takımda herkes Guti'yi kaptan gibi görüyor” dedi.


Arapça dövme

Beşiktaş'ın sözleşme imzalatmak için gün saydığı Simao kollarındaki Arapça dövmelerle dikkat çekiyor. Portekizli futbolcunun sağ kolunda arapça olarak kızının adı "Mariana", sol kolunda ise oğlunun adı olan "Martim" yazıyor.


Fernandes'i Guti ve Quaresma istedi

Beşiktaş yarım sezonluğuna İspanya'nın Valencia takımından kiraladığı Fernandes'in transferinin perde arkasında yaşananlar ortaya çıktı. Lakabı Manny olan 24 yaşındaki Portekizli futbolcuyu en çok yakın arkadaşı Guti'nin istediği, Quaresma'nın da destek vermesiyle Schuster'in transfer için ikna edildiği öğrenildi. Quaresma'nın, transfer teklifinden önce Fernandes'i konuşup ikna ettiği, bu oyuncunun gelmeyi kabul ettiği haberinin Schuster'i de heyecanlandırdığı ifade edildi. Siyah-beyazlılar bir milyon euro bedelle kiraladığı Portekizli yıldızın satın alma opsiyonunu da elinde bulunduruyor.


Fink ve Zapo yolcu Ferrari talip bekliyor

Fernandes, Almeida ve Simao'nun transferi ile yabancı kontenjanını aşan Beşiktaş, bu sorunun içinden çıkmak için uygulayamayı planladığı yol haritasını belirledi. Teknik direktör Schuster'in verdiği rapor doğrultusunda Fink ve Zapotocny kesin olarak gözden çıkarıldı. Bu futbolcular satılacak, talip çıkmazsa sözleşmeleri karşılıklı anlaşma yoluyla feshedilecek. Tabata ve Ferrari de gözden çıkarılan diğer yabancılar. Beşiktaş yüksek maliyetle kadrosuna kattığı iki oyuncuya talip çıkmasını bekleyecek. Kabul edilebilir teklifler sunulursa iki futbolcu da satılacak ya da kiralanacak. Siyah-beyazlılar Holosko ve Bobo'yu ikinci alternatif olarak elinde tutuyor. Şayet Tabata ve Ferrari satılmazsa bu durumda sakatlık problemleri bulunan iki oyuncunun sözleşmeleri dondurulacak.


UEFA Ligi'nde kim oynayacak?

Sezonun ikinci yarı öncesi kadrosuna kattığı Manuel Fernandes ile transferlerinde son aşamaya gelinen Hugo Almeida ve Simao Sabrosa'nın, Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi mücadelesinde forma giyip giyemeyecekleri netleşti. Fernandes dışında Almeida ve Sabrosa transferi gerçekleşirse bu 3 oyuncudan sadece bir tanesi Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi maçlarında görev yapabilecek. UEFA'nın statüsü gereği bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Atletico Madrid forması giyen Simao Sabrosa kesin olarak Beşiktaş'ın Avrupa maçlarında oynamayacak. Beşiktaş teknik heyeti, Werder Bremen ve Valencia ile yine bu sezon Şampiyonlar Ligi maçına çıkan Fernandes ve Almeida'dan ise sadece birini maç kadrosuna dahil edebilecek.


Kamp yapmıyorlar

Beşiktaş, Rapid Wien hazırlıklarını dün sabah yaptığı idmanla sürdürdü. Kamp yapmayacak olan siyah-beyazlılar, bugün hafif idman yaparak karşılaşma saatini bekleyecek.


13 yıl önce