|

'Herkes adam olamaz'

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Şenol Güneş'in kendisini hedef alan sözlerine sert bir yanıt verdi.

Yeni Şafak
08:21 - 11/08/2015 Salı
Güncelleme: 05:33 - 11/08/2015 Salı
IHA

Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in Profesyonel Futbolcular Derneği'nin düzenlediği ödül gecesinde yaptığı açıklamalara cevap verdi. Kulübün resmi internet sitesi üzerinden yazılı bir mesaj yayımlayan Bölükbaşı, "Kulübümüzle sözleşmesi devam eden oyuncularla ilgili transfer haberleri bugünün meselesi değildir. Neredeyse haftalardır, her gün gazetelerde boy boy fotoğraflar çıkıyor, her gün gazete manşetlerinde konuyla ilgili iddialar birbirini kovalıyor... Şenol Güneş'in oyuncularımızın aklını karıştırdığı şeklindeki iddialar benim değil, spor medyasının iddialarıdır. Ben yazılanları çizilenleri aktardım.



'Yeni mi aklına geldi?'

Oyuncularımızla temasta bulunmadığını açıklamak yeni mi aklına geldi? Haftalardır kamuoyu bu haberlerle çalkalanırken, bunların yalan olduğunu söylemek çok mu zordu? Ben bu kulübün başkanı olarak yalan haberle mücadele ederken ve bu asılsız haberler nedeniyle hem oyuncularla hem de kamuoyuyla uğraşırken, Bursaspor'da görev yapmış ve görev yaparken de bu meseleler nedeniyle defalarca basın toplantılarında Türkiye'ye mesajlar vermiş bir teknik direktör, neden ağzını açıp tek kelime etmedi?


Kaldı ki camiamızın büyüklüğü ile ilgili sözlerinin yer aldığı açıklamanın satır aralarında gizli mesajlar vermeye kalkışmasını da kendisine hiç yakıştıramadım. Kim ne düşünüyorsa mertçe açık açık konuşmalı. Bursaspor'u çalıştırırken Türk futbolunun sorunlarıyla ilgili konuşmaktan çekinmeyen biri için, sözleşmesi devam eden oyunculara ahlaksız teklifler yapılması üzerinde konuşmaya değer bir konu değil mi merak ediyorum.



'Katıldığım tek konu, adamlıkla ilgili olanlar'

Açıklamalarında katıldığım tek husus, adamlıkla ilgili sözleridir. Son dönemdeki olaylar, Türkiye'de herkesin her şey olabileceğini ama herkesin adam olamayacağını gösteriyor. En azından bu meselede birbirimizi anladığımızı düşünüyorum.


Haklı olduğu bir meseleyi daha kendisine hatırlatmak isterim. Bizdeyken, futbol federasyonunu İstanbul'un kirli havasından kurtarıp, Uludağ'ın temiz havasına davet etmişti. Demek gerçekten temiz hava zihni açıyormuş, bunu bir kez daha anlamış olduk" ifadelerine yer verdi.

#recep bölükbaşı
#bursaspor
#şenol güneş
#beşiktaş
9 yıl önce