|

Hikayesinin başladığı yere dönen adam: Wayne Rooney

Profesyonel futbol hayatına Everton'a başlayan İngilizlerin 'asi çocuğu' Wayne Rooney, tam 13 yıl sonra mavi formayla kaldığı yerden devam ediyor.

Yeni Şafak
14:33 - 3/11/2017 пятница
Güncelleme: 14:59 - 3/11/2017 пятница
Yeni Şafak
Wayne Rooney yeniden formasını giydiği Everton'da bu sezon 5 kez ağları sarstı.
Wayne Rooney yeniden formasını giydiği Everton'da bu sezon 5 kez ağları sarstı.

Manchester United formasıyla başarıdan başarıya koşan Wayne Rooney, futbola başladığı Everton'a döndü. Premier Lig'deki ilk golünü Everton formasıyla Arsenal'e kaydeden İngiliz oyuncu, yine bir ekim ayında Everton formasıyla Arsenal ağlarını sarsmayı başardı.

İşte Rooney'nin başladığı yere dönme hikayesi;

"Her insan hikayesinin başladığı yere bir gün mutlaka dönermiş"

İngiliz futbolunun son dönemlerde yetiştirdiği en iyi golcülerden biri olan Wayne Rooney için de bu sözü kullansak kusur etmiş olmayız. Yeşil sahaların kimilerine göre 'en agresif' ismi bugün hikayesine kaldığı yerden devam ediyor hem de Everton formasıyla, yani diğer bir deyişle ilk göz ağrısıyla.

Profesyonel kariyerine 16 yaşında Everton'da başlayan Rooney, burada gösterdiği performansla henüz genç yaşına rağmen bir anda gözleri kendi üzerine çevirmeyi başardı. 18 yaşındayken 30 milyon sterlin gibi bir rakama Manchester United'a transfer olan İngiliz oyuncu için ödenen bu rakam, 20 yaşından küçük bir futbolcuya verilen en yüksek bonservis olarak tarihe geçti.

Rakip kalecilerin korkulu rüyası haline gelen agresif golcü, Manchester United kariyerindeki gol perdesini 2004 yılında Fenerbahçe karşısında yaptığı hat-trickle açtı.

Adını Manchester United tarihine de altın harflerle yazdıran Rooney'nin buradaki en büyük başarısı ise birçok kupa kazandığı Kırmızı Şeytanlar'ın en fazla gol atan futbolcusu unvanını elde etmesiydi.  Rekorların adamı Rooney, attığı 253 golle önceki rekoru elinde tutan Bobby Charlton'dan bu unvanı devraldı.

Kulüp başarısını milli takıma da taşıyan Rooney, 119 kez formasını giydiği İngiltere adına 53 gol kaydederek, bu alanda da 49 golle rekoru elinde bulunduran Charlton'u bir kez daha geride bıraktı. Ve nihayet, Ağustos ayında milli formaya veda ettiğini açıkladı.

Manchester United'da olgunlaşan Rooney, tam 13 yıl sonra yuvaya döndü. 15 yıllık futbolculuk kariyerine 12 kupa sığdıran yıldız isim için Eski Everton Teknik Direktörü Koeman, 'Nasıl kupa kazanılacağını biliyor, burada olması çok fantastik' değerlendirmesinde bulundu.


Ekim ayının önemi onun için hep farklı oldu. Wayne Rooney Ekim'in 24'ünde doğdu, ilk Premier Lig golünü Ekim’in 19'unda attı. Ve işte hikayesini muhteşem yapan o büyük parça: ligdeki ilk golünü attığı Arsenal'in ağlarını tam 13 yıl sonra yine Ekim ayının bu kez 22'sinde ve yine Everton formasıyla sarsmayı başardı.

Sansasyonel hayatı ve zaman zaman futbolun dışında birçok olayla gündeme gelse de Rooney, futbolda kariyer çizgisi hep pozitif yönde ilerledi, ilerlemeye de devam ediyor.

#Wayne Rooney
#Everton
#Manchester United
6 лет назад