|

Hırvatistan'da bir dönem sona erdi

Hırvatistan A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Niko Kovac'ın sözleşmesi feshedildi.

Yeni Şafak
17:11 - 9/09/2015 Wednesday
Güncelleme: 14:15 - 9/09/2015 Wednesday
AA

Hırvatistan Futbol Federasyonu (HNS), A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Niko Kovac ile yollarını ayırma kararı aldı.



Davor Suker başkanlığında toplanan federasyon, genel kurulda aldığı kararla Kovac'ın sözleşmesinin feshetti. Yeni teknik direktörün ise 21 Eylül'e kadar belli olacağı belirtildi.



Toplantının ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Suker, üyelerin oy birliğiyle alınan kararla Kovac ve ekibiyle yolların ayrıldığını açıkladı. Yeni teknik direktör adaylarının isimlerini açıklamak istemeyen Suker, önceliklerinin ise Hırvat teknik direktörler olduğunu söyledi.



Suker, görevinden ayrılan Kovac'ın, alınan kararı büyük bir olgunlukla karşıladığını ifade etti.


Hırvatistan medyası, Kovac'ın yerine gelecek teknik adamlar arasında Robert Prosinecki, Nenad Gracan, Aljosa Asanovic ve Ante Cacic gibi isimlerin yer aldığını öne sürdü.



Kovac, 2013 yılı ekim ayında Igor Stimac'ın yerine göreve getirilmişti. 2016 Avrupa Futbol ŞampiyonasıElemeleri H Grubu'nda 3. sırada bulunan Hırvatistan, son iki maçında Azerbaycan ile deplasmanda golsüz berabere kalırken, Norveç'e ise 2-0 mağlup olmuştu.



#Niko Kovac
#hırvatistan milli takımı
#sözleşme feshi
9 years ago