|

Hollanda basını yazdı: Merih Demiral De Ligt'i bitirdi

Hollanda basınının önemli yayın organı NOS, Merih Demiral’a formasını kaybeden Matthijs De Ligt’in durumu ile ilgili bir inceleme yazısı yayınladı

Haber Merkezi
09:30 - 12/01/2020 Pazar
Güncelleme: 09:43 - 12/01/2020 Pazar
Yeni Şafak
Merih Demiral Juventus formasıyla 6 karşılaşmada 1 asist yaptı.
Merih Demiral Juventus formasıyla 6 karşılaşmada 1 asist yaptı.

NOS’un incelemesinde, sezon başında 85 milyon euro bonservis bedeliyle Ajax’tan transfer edilen De Ligt’in Merih Demiral’ın müthiş formu sebebiyle yedek kaldığı ve milli futbolcumuza formasını nasıl kaptırdığına dair açıklamalar yer aldı.

NOS’un haberinde, “De Ligt’in Juventus’taki ilk sezonunda Bonucci ve Chiellini’nin arkasında bekleyeceği çok belliydi. Ancak Merih Demiral’ın müthiş formu De Ligt üzerinde hayal kırıklığı yaşatıyor. Merih Demiral savunmanın ortasında oynadığı maçlarda hiç zayıflık belirtisi göstermiyor” ifadeleri kullanıldı.

Konuyla ilgili La Gazzetta dello Sport’tan Fabian del Valle’nin görüşlerine yer veren NOS’un haberinde İtalyan muhabirin Merih - De Ligt karşılaştırmasıyla ilgili şu cümlelerine yer verildi: “Merih şimdi formayı kaptı ve artık onu yedeğe çekmek çok zor. Merih adam markajı konusunda daha sağlam, hava toplarında ondan top almak neredeyse imkansız ve De Ligt’ten en büyük farkı daha agresif bir savunmacı olması. De Ligt İtalyan futboluna alışma evresi geçirmedi. Dili öğrenmesi için de zamana ihtiyacı var. Sarri’nin De Ligt’i kullanamamasının temel sebebi uyum problemi. De Ligt İtalya’ya alışkın olarak Juventus’a gelseydi her şey daha farklı olabilirdi. De Ligt’in en iyi formunu henüz görmedik ama hala çok genç. Biraz daha sabırlı olunmalı beklenmeli. Merih, Bonucci ile çok iyi ikili oldu. Bu nedenle de sahada müthiş bir uyum gösteriyorlar. Merih daha çok Chiellini’nin oyun yapısına yakın. Bonucci, Merih yanında olduğu zaman daha rahat oynuyor. Belki de gelecek sezon De Ligt - Merih Demiral ikilisini izleyebiliriz.”

#Merih Demiral
#juventus
#de ligt
4 yıl önce