|

Hollanda'dan Çeklere şok mail

Milli Takım Teknik Direktörü Danny Blind, meslektaşı Pavel Vrba'ya Türkiye maçı öncesi e-posta gönderdi; bu olay ortaya çıkınca da itiraf etti.

Yeni Şafak
04:00 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 10:06 - 7/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası elemelerinde Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile oynayacağı karşılaşmalarla finallere katılma yolunda kritik bir viraja girerken 3.'lük için yarıştığımız Hollanda, şok bir hamlede bulundu. Milli Takım'ın finallere gitmeyi garantileyen Çek Cumhuriyeti ve İzlanda'dan 4 puan alması halinde, iki maçını da kazansa bile devre dışı kalacak Hollanda, saha dışı oyunlara başvurdu. Hollanda Milli Takımı Teknik Direktörü Danny Blind'in Çek Cumhuriyeti hocası Pavel Vrba'ya e-posta gönderdiği iddia edildi. Gönderdiği elektronik postada Vrba'yı finallere katıldıkları için tebrik eden Blind, bu ifadeleri ortaya çıkınca Hollanda basınına itirafta da bulundu. Olayı doğrulayan Hollanda Milli Takım Teknik Direktörü, “İyi niyetliydim. Bu mail onları motive etmek için değildi. Zaten Çek futbolcular, sahaya çıktıklarında kazanmak için ellerinden geleni yapacaklardır" ifadelerini kullandı; beklentilerini ortaya koydu. Türkiye Futbol Federasyonu yetkililerinin iki teknik adam arasındaki mesajlaşmayı UEFA'ya taşıması, konuyla ilgili soruşturma istemesi bekleniyor.



Terim millilerin canına okudu OLMADI BİR DAHA

A Milli Takım'ın dün akşamki taktik çalışmasını zaman zaman kesen tecrübeli çalıştırıcı, istenilen düzeye gelinene kadar çalışmaları tekrarlattırdı.


A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Çek Cumhuriyeti ve İzlanda ile oynayacağı maçların hazırlıklarına dün akşam yaptığı antrenmanla devam etti. Riva'daki TFF Hasan Doğan Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetiminde basına kapalı yapılan antrenmanın ilk bölümünde dar alanda özel planlanmış driller uygulandı. Daha sonra tam sahada yapılan taktik çalışma sırasında Terim, zaman zaman oyunu kesti ve detaylı uyarılarda bulunarak, istenilen düzeye gelinene kadar çalışmanın tekrarlar halinde yürütülmesini sağladı. Kampa sağlık problemleri ile katılan Caner Erkin'in tedavisine tesislerde devam edilirken, Burak Yılmaz ise fizyoterapist eşliğinde saha egzersizleri yaptı.



La Liga'da Arda seferberliği


FIFA'dan aldığı transfer yasağı nedeniyle yaz döneminde kadrosuna kattığı Arda Turan ve Aleix Vidal'i Ocak ayına kadar hiçbir maçta oynatamayacak Barcelona için tüm La Liga kulüpleri seferber oldu. Barcelona'da Rafinha sezonu kapatırken Messi 2 ay, Iniesta 1 ay takımdan ayrı kalacak. Katalan Kulübü, Rafinha'nın lisansını dondurup yerine Arda Turan'ın lisansını geçerli kılmak istiyor. İspanyol basınına göre; 12 kulüp dün Barcelona'nın durumuyla ilgili bir toplantı yaptı ve Arda Turan'ın lisans sorunuyla ilgili rakiplerine yardımcı olma kararı aldı.







#A Milli Futbol Takımı
#Avrupa Futbol Şampiyonası
#Çek Cumhuriyeti
9 yıl önce