|

Hücumda iyiler defansta sorunlu

Hırvatistan''ın Lokomotiv Zagreb takımını sürpriz bir sonuçla eleyen Dinamo Minsk, dış sahada aldığı iyi sonuçlarla dikkat çekerken hücum zenginliğiyle de ön plana çıkıyor. Dikkat edilmesi gereken isimleri Bykov, Figueredo ve Velinoviç…

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 27/07/2013 Cumartesi
Güncelleme: 00:19 - 27/07/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
Hücumda iyiler defansta sorunlu
Hücumda iyiler defansta sorunlu

İrlanda ekibi Derry City''i eleyerek UEFA Avrupa Ligi''nde 3. ön eleme turunda karşılaşacak Trabzonspor''u bir gömlek daha üstün bir rakip bekliyor. İlk maçta deplasmanda alınan 2-1''lik galibiyete bakılarak bordo-mavililerin muhtemel rakibi Hırvatistan''ın Lokomotiv Zagreb takımı olarak öngörülse de önceki gece sürpriz bir sonuç çıktı. Belarus ekibi Dinamo Minsk''in deplasmanda aldığı 3-2''lik galibiyet bir sonraki turda pek de küçümsenmemesi gerektiğinin en büyük kanıtı oldu.

TEHLİKELİ OYUNCU BYKOV

Geçen sezon ligi şampiyon BATE Borisov''un 12 puan gerisinde 3. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi vizesi alan Dinamo Minsk, bu sezon da 18. haftası geride kalan ligde liderin 15 puan ardında 4. durumda. Hollandalı Robert Maaskant''ın çalıştırdığı Belarus ekibi, hücumda etkili bir takımken savunmada zaaflarıyla büyük sıkıntılar yaşıyor. Minsk''in en tehlikeli ismi aynı zamanda takımın beyni olan Artem Bykov. 21 yaşındaki genç orta sahanın beslediği isimler ise golcüler Hernan Figueredo ve Lazar Velinoviç.

DIŞARIDA DAHA BAŞARILI

7 lig şampiyonluğu, 3 de kupa zaferi bulunan Minsk, maçlarını 4 bin 500 kişilik Dinamo Yuri Stadı''nda oynarken, deplasmanda daha iyi grafik çizdiği görülüyor. Türk takımlarıyla da daha önce 2 kez karşılaşan Belarus takımı, 1987-88 sezonu Kupa Galipleri Kupası 1. turunda G.Birliği''ni 2-0 ve 2-1''lik sonuçlarla elerken Beşiktaş''a karşı aynı başarıyı göste-remedi. Siyah-beyazlılar, UEFA Kupası''nda 1996-97 sezonunda Minsk''i 1-2 ve 2-0''lık skonuçlarla Avrupa kupalarının dışına itti. Bu arada dün akşam Trabzon''a gelen bordo-mavili takımı taraftarlar coşkuyla karşıladı. Trabzonspor, Minsk maçı hazırlıklarına bugün başlayacak.


11 yıl önce