|

Hüsran

UEFA Avrupa Ligi’nde evinde Genk’i ağırlayan Beşiktaş, büyük bir şok yaşadı. Ortaya çok etkisiz bir futbol koyan siyah-beyazlılar, Samatta (2), Ndongala ve Piotrowski’nin gollerine engel olamadı. Beşiktaş’ın golleri ise Vagner Love’dan geldi. Kartal, bu skorla grupta son sıraya geriledi.

Süleyman Hatırasu
04:00 - 26/10/2018 Cuma
Güncelleme: 06:18 - 26/10/2018 Cuma
Yeni Şafak
 Genk’e kendi sahısında 4-2 yenilerek büyük şok yaşadı.
Genk’e kendi sahısında 4-2 yenilerek büyük şok yaşadı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi I Grubu 3. maçında Belçika temsilcisi Genk’e kendi sahısında 4-2 yenilerek büyük şok yaşadı. 23. dakikada savunmadan çok iyi çıkan Genk, Maehle’nin pasında Samatta, gelişine bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 1-0. Oyunun büyük bölümü Belçika temsilcisinin hakimiyetinde geçilirken, siyah-beyazlılar pozisyon üretemedi. 34’te Genk, paslaşarak çok hızlı çıktı ancak Samatta’nın pasında Ndongala yetişemedi. 50’de Samatta ile gelişen Genk atağını Roco uzaklaştırdı. 69’da Joakim Maehle’nin pasında Samatta skoru 2-0’a getirdi. 74’te sağdan Gökhan Gönül’ün ortasında Vagner Love durumu 2-1 yaptı. Genk, 81’de Ndongala ve 83’te Piotrowski’nin golleriyle skoru 4-1’e taşıdı. 86’da ise Vagner Love skoru 4-2 yaptı. Gruptaki diğer maçta Norveç’in Sarpsborg takımı sahasında İsveç’in Malmö ekibiyle 1-1 berabere kaldı.

Önce destek sonra ıslık

Beşiktaşlı taraftarlar, 26 gün sonra Vodafone Park’ta oynanan maçta takımlarını yalnız bırakmadı. Stadın büyük bölümünü dolduran taraftarlar, maç öncesi tezahüratlarla teknik direktör Şenol Güneş’e büyük destek verdi. Ancak Genk’in golleri ve Beşiktaş’ın kötü futbolu, desteği protestoya çevirdi. Siyah-beyazlı taraftarlar, futbolculara ıslıkla büyük tepki gösterirken sadece Gökhan Gönül ve Medel’i alkışladılar. Taraftarlar Güneş lehine de tezahüratlar yaparken, yönetime yönelik ise “Yönetim bu takım senin eserin” diye tepki gösterdiler.

#Beşiktaş
#Gent
5 yıl önce