|

İbrahim Usta’ya büyük şok!

Trabzonspor-Gaziantepspor maçı sonrası soyunma odasın koridorundaki eylemleri nedeniyle PFDK'ya sevkedilen TFF Başkanvekili İbrahim Usta'nın görevleri askıya alındı. Usta, 6 ay ile 1 yıl arasında bir ceza tehlikesiyle karşı karşıya kaldı.

Yeni Şafak
04:00 - 3/11/2015 Salı
Güncelleme: 09:04 - 3/11/2015 Salı
Yeni Şafak

Trabzonspor-Gaziantep maçı sonrası hakem soyunma odası koridorundaki eylemlerinden dolayı TFF Hukuk Müşavirliği tarafından PFDK'ya sevk edilen TFF Başkanvekili İbrahim Usta bu sevk ile birlikte tarihi bir ceza ile karşı karşıya kaldı. Hukuk müşavirliğinin TFF Başkan vekilini tedbirli olarak sevk etmesi futbol federasyonunda başkan vekilliği, icra kurulu üyeliği ve kulüp lisanstan sorumlu yöneticilik görevini yürüten Usta'nın tüm bu görevlerinin askıya alınmasına neden oldu. TFF talimatları gereği federasyondaki görevi bir nevi dondurulan Usta'nın sevki Türk futbol tarihinde bir ilk olurken, TFF statüsünün "disiplin cezaları" başlıklı 58. maddesinin 2. bendinde "Disiplin Kurulları kulüpler ve kişiler tarafından sergilenen tüm disiplin ihlalleri veya sportmenlik dışı davranışları ele alır ve karara bağlar" demesi kişilerle ilgili sınıflandırma yapmaması Usta'ya cezanın önünü açmış oldu. Usta'nın ilgili talimat maddesi kapsamında en az 6 ay hak mahrumiyeti cezasıyla karşı karşıya kalmış oldu.



PFDK'nın geçen yıl Balırkesir ile G.Birliği arasında oynanan maç sonrası benzer vaka için kulüp başkanı ve yöneticilere hakem soyunma odası eylemleri için minimum 1'er yıl fatura çıkartması Usta'yı da benzer bir yaptırımla karşı karşıya bıraktı. TFF talimatlarında hak mahrumiyeti cezasının tanımının kişileri futbolla ilgili her türlü faaliyetten men edilmesi anlamına gelmesi ve Usta'nın da yaklaşık 1 yıl hak mahrumiyeti cezasıyla karşı karşıya kalması TFF başkan vekilini istifaya götürebileceği ifade edildi.



OKAY: Zor zamanların adamıyım


Trabzonspor'un formda futbolcusu Okay Yokuşlu, zor zamanların adamı olduğunu söyledi. TFF'nin resmi yayın organına konuşan Okay, bugünlere gelişini sahip olduğu özgüvene ve soğukkanlılığa bağlarken, "Bana bir görev verildiğinde 'Bunu yaparım' diyebiliyorum. Bir şeyi ispatlama aşamasına geldiğimde daha çok motive oluyorum. Zor günlerde hırsım bir kat daha artıyor. İlk çıktığınız maçta sizden beklentiler yüksek olmuyor. Ama kendi kendime, 'Şimdi herkesi şaşırtmalıyım' diyorum" ifadelerini kullandı.



Divan Başkanı Sürmen: Kaygıyla izliyoruz


Trabzonspor Divan Kurulu Başkanı Ali Sürmen, hakem Çağatay Şahan ve yardımcılarının 4 saat statta tutulmaları olayını değerlendirdi. Türk futbolunda son dönemde yaşanan olayları kaygıyla izlediklerinin altını çizen Sürmen, daha önceki olaylardan ders çıkarmayanların bir olaya bağlı olarak talimatları en ağır şekilde uygulayarak sonuç üretmeye kalkmaları durumunda hata yapacaklarını kaydetti. Sürmen, "Son hata yapanı cezalandırmak, diğer suç işleyenleri unutmayı gerektirmez" dedi.



#Trabzonspor
#Gaziantepspor
#İbrahim Usta
#Ali Sürmen
#Çağatay Şahan
8 yıl önce