|

'Ibrahimovic alınmalı'

Galatasaray Kulübü'nün geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan kongresinde başkan Dursun Özbek'e karşı aday olan Ahmet Özdoğan, sarı-kırmızılı kulübün başkanı Özbek'e gündemdeki Zlatan Ibrahimovic transferi için destek verdi. Özdoğan, bu transferin bir proje olarak gerçekleşmesinin mümkün olduğunu belirtti.

Yeni Şafak
12:28 - 16/07/2015 Perşembe
Güncelleme: 10:04 - 16/07/2015 Perşembe
DHA

Seçim gününden sonra Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in emrinde olduğunu söyleyen Ahmet Özdoğan, şu açıklamaları yaptı:


"Seçim bitti, başkan seçildi ve Galatasaray'da kim başkan seçilirse hepimiz onun arkasındayız. Galatasaray'da iktidar, muhalefet olmaz, artık başkanın emrindeyiz. Transfer politikası ile ilgili fikrim şudur, Galatasaray'ın 40 bin kombine ortalamasına ulaşması gerekiyor. Bunun için de hedef transferler yapılması lazım. Ayrıca Galatasaray, Barcelona, Real Madrid gibi olmayı hedefliyorsa, 5 yıl süreyle her yıl en az iki geleceğe yönelik 18-20 yaşında genç futbolcuları takıma adapte etmek gerek. Ama şu anki transfer politikası bunu uygulayamıyor. Biz seçimi kazansaydık, bir hafta sonra Galatasaray'ın sağ beki Dany Alves olacaktı. Her şey hazırdı. Bu tip futbolcularda bizim anlayışımız tamamen bir proje anlayışıdır. Galatasaray'ın nakit akış tablosuna yansımayacak bir proje olarak düşünün. Sporun dışında kalan gelirleri artırmak lazım. 2014'te bütçeye bakarsanız, Galatasaray 453 milyon gelir elde etmiş, 13 milyon lirası diğer gelirlerden. Galatasaray gibi bir dünya markasının diğer gelirleri yılda en az 100 milyon olmalı."



'Dursun Özbek taraftarımzın sesine kulak vermeli'

"Şimdi çok mutlu oldum, Ibrahimovic'le ilgili girişimler olduğu için. Galatasaray seyircisi Ibrahimovic'i çok istiyor. Galatasaray yönetimi de ne yapıp Ibrahimovic'i almalı. Ama alırken de çok dikkat etmeli. Bir yandan da UEFA kriterlerine uyması lazım. Kriterlere uymak için de kulübün kasasından çıkacak para ile bu olmaz. Sadece sponsorluk ile de olmaz. Bir proje ile Ibrahimovic'i düşünmek gerek. Drogba'nın transferi çok doğru idi, ama bir proje olamadı. Drogba, Afrika'da bir Galatasaraylı olarak hissedilmedi. İşte Ibrahimovic bir reklam yüzü olarak projeye dönüştürülmeli. Galatasaray taraftarı geçen yıldan beri Ibrahimovic'i çok istiyor. Başkan, taraftarın bu dileğini gerçekleştirmeli."



'Real'i, Bayern'i yenecek iddiasında olmamız gerek'

"Fenerbahçe'nin transferleriyle ilgili yorum yapmam. Galatasaraylı kendi işine bakar. Ali Sami Yen'in dediği gibi dünya devi olmak gerek. Barcelona'yı, Real Madrid'i, Bayern'i yenmek hedefimiz. Galatasaray taraftarı, Bayern ile oynarken de, benim takımım kazanır diye düşünecek. Bunu 5 yılda planlı, her sene 2 genç oyuncuyu kadroya katarak ve bugünü de ihmal etmeden yapmalısınız. Sayın Dursun Özbek ve yönetimi dünyada başarıyı değil, Türkiye'de başarıyı hedeflemiş bir görüntü içindeler. Çok çalışıp, araştırıp Galatasaray'ı dünyada başarılı olacak sisteme oturtabilirler. Bunu bekliyorum."


#ahmet özdoğan
#zlatan ıbrahimovic
#transfer
#galtasaray
9 yıl önce