|

'İki şekilde de ben kaybedeceğim'

Futbola adım attığı, altyapısından yetiştiği, futbolcu olarak uzun süre hizmet ettiği ve bir dönem teknik direktörlüğünü yaptığı Braga ile karşılaşacak Carvalhal büyük heyecan yaşıyor. Portekizli teknik adam doğup büyüdüğü Braga'ya, bir kahraman gibi dönerken, oynanacak maçın sonucu ne olursa olsun her iki durumda da kendisinin kaybedeceğini söyledi.

Cihan
00:00 - 13/02/2012 lundi
Güncelleme: 12:31 - 13/02/2012 lundi
Yeni Şafak
'İki şekilde de ben kaybedeceğim'
'İki şekilde de ben kaybedeceğim'

Portekiz'in Abola gazetesinde çıkan habere göre, Beşiktaş'ı Porto Francisco Sá Carneiro havalimanında 30'a yakın Beşiktaşlı taraftar karşıladı. Beşiktaş'ın, Braga maçı için toplam 19 oyuncuyla Porto'ya geldiği belirtilen haberde, Simão, Quaresma, Hugo Almeida, Manuel Fernandes ve Júlio Alves'in de takımla birlikte geldiği, Bebé'nin ise tedavi için Portekiz'de olduğunu ve arkadaşlarını havalimanında karşıladığını yazdı. Haberde ayrıca Julio Alvez'i havaalanında karşılamaya ailesinin de geldiği belirtildi.


Teknik direktör Carlos Carvalhal, kendi memleketine, şehrine ve çalıştığı takıma geldiğine çok memnun olduğunu, bunun bir zevk olduğunu söyledi.


Portekizli teknik adam, Portekizli, Bragalı olduğunu, Beşiktaş'ı çalıştırdığını da belirterek, iki halde de kendisinin kaybedeceğini ifade etti. Carvalhal, 'Ancak bir Portekiz takımını tercih etmezdim. Daha farklı bir takım isterdim. En sonunda Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde, Türkiye Spor Toto Süper Ligi'nde ve UEFA Avrupa Ligi'nde iyi sonuçlara sahip olan bir takım.' dedi.


Beşiktaş'ın dört maçtır kazanamadığını ancak taraftarların Carvalhal'dan umutlu olduğununa dikkat çekilen haberde, Portekizli teknik adamın Portekiz'e dönmekten mutlu olduğuna vurgu yapılarak, "Benim vatanım, benim şehrim ve benim görev yaptığım takım." şeklinde konuştuğunu yazdı.


Carvalhal'ın, elemelerin iki takım için de karmaşık olacağını söylediğine vurgu yapılırken, 'Portekizli bir takıma karşı oynamayı tercih etmezdim, özellikle Braga, çünkü her zaman kaybediyoruz." dediğini de ifade etti.

il y a 12 ans