|

'İki ülke halkı oldukça benziyor'

Ermenistan Milli Takımı Teknik Direktörü Minasyan, 'Siyasetle uğraşmıyorum, ama bir Ermenistan vatandaşı olarak bizim seçmiş olduğumuz devlet başkanımıza güveniyoruz, inanıyoruz ve onun çizdiği bu yolda devam etmek istiyoruz' dedi.

Aa
00:00 - 13/10/2009 Salı
Güncelleme: 13:58 - 13/10/2009 Salı
Yeni Şafak
'İki ülke halkı oldukça benziyor'
'İki ülke halkı oldukça benziyor'

Ermenistan Milli Takımı Teknik Direktörü Vardan Minasyan, 'Siyasetle uğraşmıyorum, ama bir Ermenistan vatandaşı olarak bizim seçmiş olduğumuz devlet başkanımıza güveniyoruz, inanıyoruz ve onun çizdiği bu yolda devam etmek istiyoruz' dedi.

Minasyan, takımın kamp yaptığı otelde düzenlediği basın toplantısında, yarın akşamki karşılaşmanın kendileri için özel bir anlam taşımadığını, Türkiye maçına Belçika ve İspanya maçlarına olduğu gibi hazırlandıklarını söyledi.


'ÇOK GÜZEL BİR MAÇ OLACAK'

Türkiye'de özellikle havaalanından itibaren çok iyi karşılanıp, ağırlandıklarını dile getiren Minasyan, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkililerinden otel çalışanlarına kadar herkesin kendilerine büyük ilgi ve yakınlık gösterdiğini vurguladı.

Minasyan, 'İki takımın da iddiası olmadığı için yarın akşamki maçın futbol kalitesi düşük olur mu?' sorusuna, 'Hayır, ben tam tersini düşünüyorum. İki takım da rahat bir ortamda sahaya çıkacağı için çok daha güzel ve kaliteli bir maç olacağını düşünüyorum. Rahat oynadığınızda daha az hata yaparsınız' yanıtını verdi.



'Teklif gelirse Türkiye'de çalışmayı düşünür müsünüz?' şeklindeki soruyu, 'Şu an için böyle bir düşüncem yok' diye yanıtlayan Minasyan, iki ülke arasındaki protokollerin anımsatılması üzerine, 'Siyasetle uğraşmıyorum, ama bir Ermenistan vatandaşı olarak bizim seçmiş olduğumuz devlet başkanımıza güveniyoruz, inanıyoruz ve onun çizdiği bu yolda devam etmek istiyoruz' dedi.


TERİM'İN AYRILIŞI BENİM İÇİN DE SÜRPRİZ OLDU

Minasyan, Fatih Terim'in yarınki maçın ardından görevinden ayrılacağının dile getirilmesi üzerine, 'Benim için sürpriz oldu. Kendisi Türk futboluna büyük katkıları olmuş bir kişi. Bu duruma gerçekten üzüldüm. Ben onun çok iyi bir hoca olduğuna inanıyorum. Ancak teknik direktörlerin hayatı böyledir' diye konuştu.

'Gruptaki sıralamayı nasıl değerlendiriyorsunuz. Sizce sürpriz var mı?' sorusunu ise Minasyan, 'Evet, büyük sürpriz var. Ben 2010 Dünya Kupası'na Türkiye'nin katılması gerektiğine inanıyorum. Türkiye'nin katılamaması benim için büyük sürpriz oldu' diye yanıtladı.


ERMENİSTAN KADROSUNDA 2 DEĞİŞİKLİK

İki takımın da iddialı olmamasının yarınki maçı dostluk karşılaşmasına dönüştürüp dönüştürmeyeceği yönündeki bir soru üzerine ise Minasyan, buna katılmadığını, her iki takımın da sahaya galibiyet için çıkacağını söyledi.

Minasyan, bir başka soru üzerine, yarın sahaya süreceği ilk 11'i henüz belirlemediğini dile getirerek, 'Yüzde 90 oranında belli, ancak ilk 11'i tam olarak belirlemedim. O yüzden açıklayamıyorum. İspanya maçındaki kadrodan 2 kişi değişecek' dedi.

Bursa'yı nasıl bulduğu yönündeki soruya, 'Otelden pek dışarı çıkamadık. Bir kez otobüsle küçük bir kent turu yaptık ve Bursa'nın çok güzel ve yeşil bir kent olduğunu gözlemledik' yanıtını veren Minasyan, otelden tedirginlik mi yoksa program nedeniyle mi çıkamadıkları yönündeki soru üzerine ise 'Hayır programımız uygun değildi. Herhangi bir tedirginliğimiz yok' diye konuştu.


'İKİ ÜLKE HALKI OLDUKÇA BENZİYOR'

Minasyan, Türk ve Ermeni halkları arasındaki benzerlikler ve farklılıkların sorulması üzerine, iki ülke halkının birbirine oldukça benzediğini vurguladı.

Bir gazetecinin Türk yemekleriyle ilgili sorusu üzerine, bu konuda bir sıkıntı çekmediklerini ve Ermenistan'dan aşçı getirmediklerini ifade eden Minasyan, sahaya pankartla çıkarak Türkiye'ye bir jest yapmayı planlayıp planlamadıkları yönündeki soru üzerine, 'Bu bir UEFA karşılaşması. O nedenle böyle bir şey yapma şansımız yok' dedi.

Maçın oynanacağı Atatürk Stadı'nda bu akşam ilk 15 dakikası basına açık antrenman yapacaklarını belirten Minasyan, yarın sabah da küçük bir şehir turu atmayı planladıklarını kaydetti.




15 yıl önce