|

İkinci Semih Kaya Vakası

Galatasaray-Beşiktaş maçında Semih Kaya'nın sergilediği örnek davranışın bir benzeri PTT 1. Lig'deki Samsunspor-1461 Trabzonspor maçında yaşandı. Bu maçta fair-play'e imza atan futbolcuysa 1461 Trabzonsporlu Mehmet Sıddık İstemi oldu.

Aa
00:00 - 25/02/2014 Salı
Güncelleme: 17:24 - 25/02/2014 Salı
Yeni Şafak
İkinci Semih Kaya Vakası
İkinci Semih Kaya Vakası

PTT 1. Lig'de dün akşam oynanan Samsunspor-1461 Trabzon maçının 90. dakikasında, takımı 1-0 mağlupken, korner kararı veren hakemi uyararak, topun kendisinden çıktığını söyleyen Mehmet Sıddık İstemi, örnek bir davranış sergiledi.

Karşılaşmanın 90. dakikasında girdiği bir mücadele sonucu karşılaşmanın hakemi Serkan Çınar'ın, korner kararı verdiğini vurgulayan İstemi, "Topun rakiple alakası yoktu. Top rakibe hiçbir temas olmadan benden dışarı çıktı. Ben de olması gerekeni, korner olmadığını hakeme söyledim. Kim olsa belki de aynısını yapardı. Her sporcunun yapması gereken bir şeyi yaptım. Hakem de hem maç içinde hem de maçtan sonra teşekkür etti" dedi.

'Semih'i taklit ettin' demişler

Kendisine Galatasaraylı futbolcu Semih Kaya'yı taklit ettiği yönünde eleştiriler yapıldığını dile getiren İstemi, "Benim taklit ettiğim söyleniyor, maçın 90. dakikası ve yeniliyoruz, benim aklıma o mu geldi. Doğruyu söylemen gerektiğini düşündüm ve doğruyu söyledim" diye konuştu.

Öte yandan TFF, resmi internet sitesinden bir açıklama yaparak genç oyuncuyu kutladı.

10 yıl önce