|

İlhan Cavcav'dan ilginç yorum

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav, Giresun maçında hakemin kararına ilişkin, "Hakem düdüğünü çalmış, hakem ne yapacak yani cebine mi sokacak, yutacak mı?" dedi. Cavcav, kırmızı kart gören Stancu'yu, "Bunlar hoş şeyler değil, futbolcunun sinirlerine hakim olması gerekiyor" sözleriyle eleştirdi.

Yeni Şafak
18:00 - 30/12/2014 Salı
Güncelleme: 16:08 - 30/12/2014 Salı
IHA

Ziraat Türkiye Kupası H Grubu maçında Gençlerbirliği sahasında konuk ettiği Giresunspor'la golsüz beraber kaldı. Gençlerbirliği için 2014 yılında Ankara'da oynanan son maç olma özelliği taşıyan karşılaşmanın ardından çıkışta gazetecilere açıklama yapan Gençlerbirliği Başkanı Cavcav, spor camiasının yeni yılını kutladı.


Maçı değerlendiren Cavcav, "Oynadığımız birinci devrenin son maçında takımımı tanıyamadım, çok kötü oynadık. Sahanın çok bozuk olduğunu üzerine basa basa söylüyorum ancan bu durum yalnız bizim için değil rakip takım için öyleydi. 1 puan önemli değil ama çok üzgünüm" dedi.


'Acemice bir karar'

İlhan Cavcav, karşılaşmasının 90. dakikasında ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışı kalan Romen golcü Bogdan Stancu'nu pozisyonunu da değerlendirdi. Karşılaşmanın hakemi Abdullah Yılmaz'ı eleştiren Cavcav, "Amacımız hakemleri suçlamak değil ama hakem çok acemice karar verdi" dedi.

Hakemin verdiği kararın geçerli olduğunu söyleyen Cavcav, "Hakem, ikinci sarı karttan Stancu'ya kırmızı kart göstermekte haklıydı. Stancu gibi süper ligde isim yapmış bir futbolcunun hakeme karşı o hareketleri yapmaması gerekir. Stancu'nun hareketlerinin bütün oyuncularımıza ibret olması lazım" diye konuştu.

'Düdüğü cebine mi sokacak?'

Pozisyona ilişkin, "Hakem düdüğünü çalmış, hakem ne yapacak yani cebine mi sokacak, yutacak mı?" diyen Cavcav, "Bunlar hoş şeyler değil. Futbolda olan şeyler ama futbolcunun sinirlerine hakim olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Devre arasında transfer sinyalleri veren Cavcav, teknik direktör İrfan Buz'un önerilerini de dikkate alarak, 2-3 oyuncu transfer edeceklerini açıkladı. 

 
#Gençlerbirliği
#İlhan Cavcav
#Türkiye Kupası
#Giresunspor
#Bogdan Stancu
9 yıl önce