|

İlk finalist Fransa!

FIFA U20 Dünya Kupası yarı final maçında Bursa'da oynanan karşılaşmada Fransa ile Gana takımları karşı karşıya geldi. Fransa maçı 2-1 kazanarak ilk finalist oldu.

Cihan
00:00 - 10/07/2013 Çarşamba
Güncelleme: 20:25 - 10/07/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
İlk finalist Fransa!
İlk finalist Fransa!

İlk finalist Fransa

Fransa: 2 - Gana: 1

Stat: Bursa Atatürk Stadı

Hakemler: Bahreyn'den Nawaf Shukralla, Yesar Tulefat, Ebrahim Saleh,

Fransa: Areola, Foulquir, Zouma, Umtiti, Pogba, Kondogbia, Sanogo, Bahebeck, (Dk. 88 Lemina) Digne, Veretout, Thauvin (Dk. 83 Sarr)

Gana: Antwi, (Dk. 46 Sai) Baba, Duncan, Acheampong, Salifu, Aboagye, Mensah, Ashia, (Dk. 82 Boakke) Assifuah, Anaba, Addico

Goller: Dk. 43 ve 74. Thauvin (Fransa) Dk. 47. Assifuah, (Gana)

Sarı kart: Dk. 21 Thauvin, Dk. 70 Bahebeck, (Fransa) Dk. 83 Anaba (Gana)

Kırmızı Kart: Dk. 80 Umtiti (Fransa)

İLK FİNALİST FRANSA

FIFA U20 Dünya Kupası yarı final maçında Bursa'da oynanan karşılaşmada Fransa ile Gana takımları karşı karşıya geldi. Fransa maçı 2-1 kazanarak ilk finalist oldu.

FİFA U 20 Dünya Kupası'nda yarı final heyecanı Fransa-Gana maçı ile başladı. Avrupa kıtasının favorisi Fransa ile Afrika'nın yükselen yıldızı Gana arasında oynanan çekişmeli maç heyecanlı dakikalara sahne oldu.

Atatürk Stadyumu'nda oynanan yarı finalin ilk maçında Fransa ile Gana arasında oynanan maç çekişmeli geçti. Zorlu geçen maça taraftarlar da yoğun ilgi gösterdi. İki takımın da kazanmak için yoğun çaba gösterdiği karşılaşmanın ilk yarısını Fransa 43. dakikada Thauvin'in attığı golle 1-0 önde tamamladı.

İkinci yarıya Gana golle başladı. 47. dakikada Assifuah'ın attığı golle maçın ikinci yarısına başlayan Gana, oyunda uzun bir süre üstünlüğü ele aldı. Gana'nın baskısına rağmen 74. dakikada Fransa'dan Thauvin kendisinin ve takımının ikinci golünü atarak maçın skorunu belirledi.

Maçın 80. dakikasında Fransa'dan Umtiti ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Hakem tarafından oyuna eklenen 3 dakikalık sürede de başka gol olmayınca Fransa; Gana'yı 2-1'le geçerek ilk finalist oldu.

Yarı finalin ikinci maçı ise Trabzon'da Uruguay ile Irak arasında oynanacak. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak karşılaşmayı İsveç Futbol Federasyonu'ndan Jonas Eriksson, Mathias Klasenius ve Daniel Waernmark yönetecek.

11 yıl önce