|

İlk kurban Diatta

Beşiktaş'ta sezon başında alınan savunma oyuncusu gözden çıkarıldı. Diatta'nın menajeri yönetimin “Kulüp bul” isteğine “sezon ortasında bu çok zor” diyerek karşı çıktı

Engin Albayrak
00:00 - 21/12/2007 Cuma
Güncelleme: 00:24 - 21/12/2007 Cuma
Yeni Şafak
İlk kurban Diatta
İlk kurban Diatta

Beşiktaş'a sezon başında bonservis bedeli olmadan, yıllık 1 milyon Euro ücret ile 2 yıllığına transfer olan Lamine Diatta'dan devre arasında kendisine kulüp bulunması istendi. Salı akşamı Nevzat Demir Tesisleri'nde Diatta'nın menajeri ile bir araya gelen menajer Sinan Engin, Senagalli futbolcudan istenilen verimi alamadıklarını ve devre arasında almak istedikleri yeni stoper için bu futbolcuyu göndermek istediklerini söylediği ve alacaklarını ödeyeceklerini belirttiği öğrenildi.

Diatta'nın menajerinin ise devre arasında kulüp bulmanın zor olduğunu ve 20 Ocak-10 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Afrika Kupası öncesi Senegal Milli Takımı'nın kaptanı Diatta'nın başka bir kulübe transfer olmasının çok zor olduğunu ifade ettiği belirtildi. Diatta'ya kulüp bulunamaması halinde, Beşiktaş'ta oynamaya devam etmek istediğini söylediği öğrenildi. Görüşmede kesin bir sonuca ulaşılamazken, önümüzdeki günlerde iki tarafın bir araya gelerek ortak bir yol bulmaya çalışacağı kaydedildi. Bu arada takımdan gönderilmesi gündeme gelen Higuain ve Ricardinho'nun da, “Bize kimse bir şey söylemedi. Göndermek isteseler bile Beşiktaş'tan başka bir yere gitmeyiz” dediği iddia edildi.


Sağlam'dan bayram hediyesi üç puan

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam Vestel Manisaspor'u yenerek taraftarlarına bayram sevinci yaşatmak istediklerini söyledi. Müslümanların ve Türk milletinin bayramını kutlayan Sağlam, “Taraftarlarımıza Vestel Manisaspor maçında güzel bir bayram hediyesi vermek bizim için büyük mutluluk olacak. Son maçı iyi bitirmek ve devreyi iyi kapatmak bize ikinci yarı öncesinde moral olacak. İyi mücadele ve iyi futbol ile iyi bir skor almak için mücadele edeceğiz. Futbolcularıma inanıyorum” diye konuştu.


Erkiner: Bu para ödenecek

Beşiktaş Del Bosque davası için itiraz dilekçesi hazırlarken, CAS üyesi Kısmet Erkiner, kulübün ikinci bir ceza alabileceği uyarısında bulundu. Erkiner, davanın bittiğini ileri sürerek, “İsviçre mahkemeleri de bu davayı onaylamıştır. Beşiktaş daha önce FIFA'dan 25 gün süre istedi, daha sonra bu 45 güne çıktı. Bu süre bitti. Beşiktaş CAS'a gidip kararın temyizini isteyebilir. CAS davaya bakacaktır ve Beşiktaş karara uymadığı için bir ceza daha alacaktır. Beşiktaş'ın parayı ödemekten başka çaresi yok” dedi.


Manisa'da bayram mesaisi

Beşiktaş, bugün Vestel Manisaspor'u deplasmanda yenerek ligin ilk yarısını galibiyetle kapatmak istiyor. Siyah-beyazlıların dünkü son antrenmanına sağ dizinde ağrısı olan Higuain ile sakatlıkları süren Mehmet Sedef, Rüştü, Ricardinho, Mehmet Yozgatlı, Gökhan Zan ve Serdar Kurtuluş ile İbrahim Akın kadroya alınmadı. Beşiktaş, dün akşam İzmir'e, ardından da Manisa'ya geçti.





16 yıl önce