|

İlkay Gündoğan imzayı attı

Türk asıllı Alman futbolcu İlkay Gündoğan, yeni sezonun başlamasıyla birlikte birkaç hafta önce anlaştığı Barcelona’ya imzayı attı.

14:26 - 17/07/2023 Pazartesi
Güncelleme: 16:13 - 17/07/2023 Pazartesi
Yeni Şafak
İlkay Gündoğan imzayı attı.
İlkay Gündoğan imzayı attı.

Geçtiğimiz sezon oynadığı tüm kulvarlarda gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmişti. Gündoğan, sezonun bitmesiyle birlikte Manchester City ile tekrar sözleşme imzalamamış ve Barcelona’yla anlaşıp, tatile çıkmıştı.


32 yaşındaki yıldız futbolcu için imza töreni düzenlendi. Barcelona Başkanı Joan Laporta’nın katıldığı törende; İspanyol ekibi İlkay'la 2 yıllık resmi sözleşmeyi imzaladığını açıkladı.Yıldız orta sahanın serbest kalma maddesi ise 400 milyon Euro olarak belirlenmişti.


İlkay Gündoğan'ın imza töreninden öne çıkan açıklamaları:

"Bu renkleri giyebildiğim için gurur duyuyorum. Küçüklüğümden beri gördüğüm bir rüyaydı


Xavi Hernandez'den bir telefonunun gelmesi

"Onunla ilk konuştuğum andan itibaren, doğru kararın Barça'ya imza atmak olduğunu hemen anladım"


"Bu kulübün bir futbolcusu olmak size kendinizi çok gururlu hissettiriyor. Bu formayı giymek bir düştü. Buraya çok kısa bir sürede

uyum sağlamak için gerekli tecrübe ve kalitem var"


'Şampiyonlar Ligi'nde daha güçlü olmak istiyoruz'

"Şampiyonlar Ligi'nde daha güçlü olmak istiyoruz ve bunu elde etmek için yeterince öz güvenimiz var. Zor bir turnuva, Barcelona futbolcusu olmak büyük bir sorumluluk ama eminim ki bunu başaracağız"


Gavi, Pedri ve De Jong'dan övgüyle söz eden Gündoğan,

"Hayatım ve futbolcu kariyerim her zaman pespembe olmadı. Benim yaşadığım tecrübelerin onlara da yardımcı olabileceğini düşünüyorum. Çok yetenekli futbolcular ve onlara yüzde 1'lik bir katkım bile olsa çok mutlu olurum"


'Visca el Barça!'

"Barcelona benim çocukluk aşkım. Önce Rijkaard, sonra Guardiola dönemi, hiçbir maçını kaçırmazdım. Ve buraya kazanmak, kazanmaya devam etmek için geldim. Visca el Barça!" diyerek sözlerini noktaladı


İlkay Gündoğan'ın imza töreninden görüntüleri:


#Barcelona
#İlkay Gündoğan
#Joan Laporta
10 ay önce