|

İlklerin sporcusu Sümeyye

Türkiye'nin ilk başörtülü atleti Erzurum'da düzenlenen Türkiye Kulüpler Kros Şampiyonası'nın birinci kademesinde koştu. Sümeyye Tezel, 32 kişinin katıldığı 6 bin metre büyük bayanlar yarışında 23. oldu. Tezel ayrıca Türkiye'nin ilk başörtülü kayakçısı...

Dha
00:00 - 8/10/2014 Çarşamba
Güncelleme: 15:54 - 8/10/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İlklerin sporcusu Sümeyye
İlklerin sporcusu Sümeyye

Niğde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekoklu ikinci sınıf öğrencisi 20 yaşındaki Sümeyye Tezel dereceye giremedi ama ilk başörtülü atlet olarak tarihe geçti. Antrenörü Yavuz Ağrılı ile birlikte Erzurum'a gelen Tezel, sporcusu olduğu Niğde Tunç Spor Eğitim Kulübü'nün toplanamaması üzerine 6 bin metrede ferdi olarak koştu.

32 kişi arasında 23'üncü gelen Sümeyye Tezel, "Yaklaşık 1 yıldır koşuyorum. Artık koşarken başörtümü çıkarmak istemiyorum. Başörtüsüyle koşmak çok zormuş. Bundan böyle daha iyi olacağıma inanıyorum. Geçen yılda kayakta ilk başörtülü sporcu olmuştum. Sanırım Türkiye'de benden önce başörtülü olarak koşan yok."

Atletizm Federasyonu yetkilileri daha önce başörtülü sporcunun Avrupa'da koştuğunu ancak Türkiye'de bunun bir ilk olduğunu bildirdiler.

10 yıl önce