|

İmece usülü 75 milyon TL

Geçen hafta 75 milyon TL’lik ödeme gerçekleştiren Galatasaray yönetiminin, parayı nasıl bulduğu belli oldu. Yöneticilerin şahsi kefaleti ve yardımlarıyla bu parayı tamamlayan sarı-kırmızılılar, Nisan ayında Emre Akbaba ve Yuto Nagatomo’nun bonservisi için kaynak arayışlarına başladı.

Umut Yılmaz
04:00 - 31/03/2019 Pazar
Güncelleme: 02:51 - 31/03/2019 Pazar
Yeni Şafak
Galatasaray
Galatasaray

Yıllık Olağan Genel Kurul’da ibra edilmeyen Mustafa Cengiz ve yönetimi, Mart ayı için ödenmesi gereken 75 milyon TL’yi cuma günü öderken, futbolcularına borçsuzluk kağıdını imzalattı. UEFA ile yapılan Finansal Fair-Play anlaşmasının bozulmaması ve kulübün zarar görmemesi adına acil kaynak arayışına giren Cengiz ve yönetimi, 75 milyon TL’yi imece usülü topladı.

75 milyon TL’nin bir kısmı Abdurrahim Albayrak’ın kişisel kefaletiyle alınırken, büyük bir kısmı yöneticiler kendi aralarında topladı. Ayrıca yönetimin ibra edilmemesini kabullenemeyen bazı loca sahibi iş adamları da taşın altına elini koyarak, sezon sonunda süresi sona erecek olan localarını şimdiden yenileyerek kulübe büyük destek sağladı ve paranın toplanmasına katkı verdi.

YENİDEN KAYNAK ARANIYOR

75 milyon TL ödeme yapan Galatasaray yönetimi, borçsuzluk belgesini elde ederek ilk tehlikeyi savuşturdu. Mustafa Cengiz önderliğindeki Galatasaray, Emre Akbaba ile Yuto Nagatomo için Aytemiz Alanyaspor ve Inter’e bu ay ödenmesi gereken bonservis bedelleri için acil kaynak arayışına başladı. Oyuncularına ödeme yapıp temiz kağıdını alan Galatasaray’ın bu ay ödemesi gereken 2 bonservis bedeli bulunuyor.

Emre Akbaba için Aytemiz Alanyaspor’a 3.5 milyon TL ödemek zorunda olan Galatasaray yönetiminin, Nagatomo için ise İnter’e 1,5 milyon Euro ödeme yapması gerekiyor. Mustafa Cengiz ve yönetimi idari (yönetsel) bakımdan ibra edilmezken ödemelerin nasıl gerçekleşeceği tamamen soru işaretine dönmüştü. Borçsuzluk kağıdının alınmasının ardından sıra bonservis ödemelerine geldi. Bonservis taksiti ödemelerinin gecikmeye düşmesi halinde Galatasaray, başka bir tehlike ile karşı karşıya kalacak.

#Emre Akbaba
#Yuto Nagatomo
#Galatasaray
5 yıl önce