|

İnanın çocuklar

Şampiyonlar Ligi'nde kusursuz bir performans sergileyerek bir ilki gerçekleştiren Beşiktaş, yeni bir tarih yazmak için Almanya'da Bayern Münih karşısına çıkıyor. Şenol Güneş'in öğrencileri, tüm Türkiye'nin desteğini arkasına alarak, rövanş öncesi İstanbul'a avantajlı bir skorla dönmek istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/02/2018 Salı
Güncelleme: 15:13 - 20/02/2018 Salı
Yeni Şafak
Beşiktaş, bu akşam 16 turu ilk maçında Bayern Münih ile karşılaşacak.
Beşiktaş, bu akşam 16 turu ilk maçında Bayern Münih ile karşılaşacak.

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ilk maçında bugün Almanya temsilcisi Bayern Münih'e konuk olacak. Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda G Grubu'nu lider olarak tamamlayan siyah-beyazlı ekip, B Grubu'nu ikinci sırada bitirerek son 16 turunda mücadele etme hakkını elde eden rakibi karşısında avantaj arayacak. Bayern Münih, Avrupa'nın en önemli kulüplerinden biri olarak dikkati çekiyor. Bavyera ekibi, Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonunda 5 kez şampiyonluk ipini göğüsledi. B. Münih, Kupa 1'in yanı sıra birer kez UEFA Kupası, UEFA Kupa Galipleri Kupası ve UEFA Süper Kupa şampiyonlukları yaşadı. Bavyera temsilcisi, Almanya Birinci Futbol Ligi'nde (Bundesliga) son 5 sezonda şampiyonluğu rakiplerine kaptırmadı. B.Münih, 5'i üst üste olmak üzere 27 şampiyonlukla ligde en fazla bu unvanı elde eden takım konumunda bulunuyor.



BEŞİKTAŞ, AVRUPA'DA FORMDA

Beşiktaş, Avrupa kupalarında son 7 maçını yitirmedi. Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Lyon'u İstanbul'da 2-1 mağlup ederek 7 maçlık yenilmezlik serisini başlatan Beşiktaş, bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Siyah-beyazlı takımda, Vagner Love ve Domagoj Vida, Beşiktaş formasıyla ilk Avrupa kupası maçı heyecanını yaşamak için teknik direktör Şenol Güneş'ten şans bekleyecek. Siyah-beyazlı ekibin bir başka devre arası transferi Cyle Larin'in, UEFA'ya verilen listede yer almasına rağmen bugünkü mücadelede oynaması beklenmiyor. Beşiktaş'ta 3 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Grup maçlarında 2'şer kez sarı kart gören Tolgay, Caner ve Talisca, bugünkü mücadelede de aynı durumu yaşarsa 14 Mart'ta İstanbul'da oynanacak rövanşta forma giyemeyecekler.


"Kendi oyunumuzu oynayacağız"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda bugün deplasmanda Bayern Münih'le yapacakları maça ilişkin, "İlk defa kendimizi favori olarak görmüyoruz" dedi. Maçın oynanacağı Allianz Arena'da basın toplantısında konuşan tecrübeli çalıştırıcı, Bayern Münih karşısında kazanmanın öncelikli olduğunu belirtirken, gollü beraberliğin de kendilerine avantaj sağlayacağına işaret etti. Bugünkü maçta her türlü sonucun çıkabileceğini belirten Güneş, "Alınan sonuç dünyanın sonu değildir. Oynadığınız oyunun karşılığını aldığınızda mutlu olursunuz. Bugüne kadar her maça çıkarken kendimizi favori gördük, ilk defa kendimizi favori olarak görmüyoruz. Bu da Almanya'nın gerçeğinden kaynaklanıyor. Rakip ne olursa olsun oyun ne olursa olsun yapılması gerekeni yapıyorlar. Mükemmel işi basit uyguladığında mükemmele ulaşıyor. Biz de bunu işlemeye çalışıyoruz'' diye konuştu.

"Gol ve goller bize avantaj sağlar"

Rakipleri güçlü olduğu için maçta ayrı bir atmosfer oluşacağına işaret eden teknik direktör Şenol Güneş, Bayern Münih'in tarihinin başarılarla dolu olduğunu söyledi. Bayern Münih karşısında işlerinin zorluğunun bilincinde olduklarına dikkati çeken siyah-beyazlı takımın teknik direktörü, ancak yine de bu duruma olumsuz bakmadıklarını vurguladı. Kendi futbollarını oynayıp sonuç almak istediklerini anlatan Güneş, şöyle devam etti: ''Bizden güçlü bir takımla oynayacağız. Futbolda her türlü sonuç açık. En önemlisi işimizi iyi yapacağız. Rakibimiz karşısında gücümüzü göreceğiz. Atacağımız gol veya goller bize avantaj sağlar. Oyuncu kadromuz buna göre. Umarım başarılı oluruz."

Bayern Münih Teknik Direktörü Jupp Heynckes'in kendisini övdüğünün hatırlatılması üzerine Güneş, ''Heynckes'e teşekkür ederim, bize karşı olumlu bakanlara da. Namağlup gruptan çıktık ama sahasında namağlup ve tek beraberlik alan bir takımla oynayacağız. Heynckes geçmişi başarılarla dolu bir hoca. Övgüler karşılıklı. Herkesin keyif alacağı bir maç olmasını diliyorum'' dedi.

  • Gözler Talisca'nın üzerinde
  • Beşiktaş'ın hücum yollarındaki en etkili isimlerinden olan Anderson Talisca, takımının UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda bugün Bayern Münih ile oynayacağı karşılaşmada rekor kırmak için görev bekleyecek. Siyah-beyazlı formayla Şampiyonlar Ligi'nde 5 kez fileleri havalandıran Talisca, Beşiktaş'ın mevcut kadrosunda Avrupa'nın önemli futbol organizasyonunda en çok gol atan oyuncu durumunda bulunuyor. Beşiktaş'tan Everton'a transfer olan Cenk Tosun, siyah-beyazlı takımda 5 Şampiyonlar Ligi golüne imza atarken; Talisca eski takım arkadaşını Leipzig karşısında fileleri havalandırarak yakalamıştı. Brezilyalı futbolcu, Bayern Münih ile oynanacak ilk karşılaşmada gol atarsa Cenk Tosun'u geçerek Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki en golcü oyuncusu unvanını elde edecek. Talisca, Şampiyonlar Ligi'ndeki son 2 karşılaşmayı boş geçmedi. Gruptaki 6 maçta 4 gol kaydeden Talisca, bunların 2'sini son 2 mücadelede attı. Beşiktaş, geçen sezondan beri kiralık olarak kadrosunda bulundurduğu Talisca'nın gol attığı Avrupa kupası maçlarında rakiplerine mağlup olmadı. Siyah-beyazlı takım, Talisca'nın 7 gol attığı 6 maçta 4 galibiyet ve 2 beraberlik aldı. Talisca, Bayern Münih karşısında da gollerine devam etmek istiyor.
Q7 siftah
peşinde

Beşiktaş'ın Portekizli yıldızı Quaresma, Bayern Münih karşısında gol hasretini sonlandırmak istiyor. Siyah-beyazlı takımın Avrupa'da yaptığı maçlarda 11 kez fileleri havalandıran Portekizli oyuncu, Avrupa kupalarındaki son golünü 23 Kasım 2016'da Portekiz ekibi Benfica ile İstanbul'da 3-3 biten maçta penaltıdan atmıştı.

Negredo Almanlara atıyor

Beşiktaş'ın bugün Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu'nda Alman ekibi Bayern Münih ile deplasmanda yapacağı karşılaşmada forvet hattında Alvaro Negredo'nun yer alması bekleniyor. İspanyol golcü, bu karşılaşmada 5 yıl sonra bir ilke imza atmayı planlıyor.

32 yaşındaki oyuncu, 2013-2014 sezonunda Manchester City forması giyerken yine Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih ile yaptıkları karşılaşmada takımının tek golünü atmıştı. City, o maçı 3-1 kaybetmişti. Alvaro Negredo, bu sezon siyah-beyazlı takımın grup aşamasında Leipzig'i Almanya'da 2-1 yendiği ilk maçta da ağları havalandırmıştı.

Başkan takıma moral verdi

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Bayern Münih yolculuğu öncesi takımı Nevzat Demir Tesisleri'nde ziyaret etti. Haftasonu lig maçında yaşananları unutmalarını isteyen Orman'ın, “Bütün motivasyonunuzla sahaya çıkın ve elinizden geleni yapın. Ligde biz sizin hakkınızı korumak için elimizden geleni yapacağız, siz Şampiyonlar Ligi'ne konsantre olun. Bütün camia sizden iyi bir oyun ve iyi bir skor bekliyor. Ben sizin potansiyelinizi biliyorum. Daha önce yaptıklarınızla bunu kanıtladınız. En az Bayern Münihli futbolcular gibi sizler de birer dünya yıldızısınız. Çok tecrübeli arkadaşlarınız var. Gerekeni yapacağınızdan kuşkum yok. İstanbul'a avantajlı bir skorla döneceğinize inanıyorum” dediği öğrenildi.

  • Avrupa'da 203. randevu
  • Beşiktaş bugün Avrupa kupalarında 203. kez mücadele edecek. Siyah-beyazlılar, Avrupa'da yaptığı 202 müsabakada, 77 galibiyet, 44 beraberlik ve 81 mağlubiyet aldı. Rakip fileleri 264 kez havalandıran siyah-beyazlılar, kalesinde 286 gol gördü. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde ise 43. mücadelesini yapacak. Devler Ligi'nde 7. kez mücadele eden siyah-beyazlılar, 42 karşılaşmada 13 kez kazandı. 9 maçta berabere kalan Beşiktaş, 20 karşılaşmada ise sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Şampiyonlar Ligi'nde 42 gol atan Beşiktaş, kalesinde ise 75 gol gördü.
Devler Ligi'nde tarihe geçti

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nin grup mücadelesinde oynadığı 6 karşılaşmayı namağlup tamamlayan Beşiktaş, bu performansıyla Türk futbol tarihine geçti. Bu sonuçla Türk takımları arasında grubu yenilgisiz tamamlayan ilk takım unvanını alan siyah-beyazlı ekip, 14 puanla Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonunda en fazla puana ulaşan Türkiye temsilcisi oldu.

Muhtemel 11'ler
  • Bayern Münih:
    Ulreich, Kimmich, Boateng, Hummels, Alaba, Martinez, Müller, J.Rodriguez, Ribery, Robben, Lewandowski.

  • Beşiktaş:
    Fabri, Gökhan Gönül, Pepe, Medel, Adriano, Atiba, Tolgay, Talisca, Quaresma, Babel, Negredo.
#Beşiktaş
#Şampiyonlar Ligi
#Bayer Münih
6 yıl önce