|

İngilizler rengini belli etti

İngiltere Futbol Federasyonu (FA), FIFA'nın bu ay yapılacak seçimli genel kurulunda başkanlık için Gianni Infantino'yu destekleyecek.

Yeni Şafak
17:22 - 17/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:31 - 17/02/2016 Çarşamba
AA

İngiliz basınında yer alan habere göre, bugün toplanan federasyon yönetim kurulu, 26 Şubat'ta İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak genel kurulda, UEFA Genel Sekreteri 45 yaşındaki Infantino'ya destek verme kararı aldı.



İngiltere Futbol Federasyonu, daha önce UEFA Başkanı Michel Platini'yi desteklediğini açıklamış, FIFA Etik Kurulu'nun Platini'ye verdiği cezanın ardından desteğini geri çekmişti.



Gelecek hafta cuma günü gerçekleştirilecek genel kurulda Infantino'nun yanı sıra Ürdün Prensi Ali bin el-Hüseyin, eski FIFA Genel Sekreter Yardımcısı Jerome Champagne, Güney Afrikalı iş adamı Tokyo Sexwale ve Asya Futbol Konfederasyonu (AFC) Başkanı Şeyh Salman bin İbrahim el-Halife, FIFA'nın yeni patronu olmak için mücadele edecek.



FIFA Etik Kurulu, 1998 yılından bu yana başkanlık koltuğunda oturan 79 yaşındaki Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Platini'ye yolsuzluk iddiaları nedeniyle 8 yıl futboldan men cezası vermişti.



2009 yılından bu yana UEFA Genel Sekreterliği görevini yürüten İtalyan asıllı İsviçreli futbol adamı Infantino, İngiltere'nin başkenti Londra'daki Wembley Stadı'nda bu ay düzenlediği basın toplantısında, Dünya Kupası'nın bir ya da iki ülkenin ortaklaşa düzenlemesine karşı olduğunu, organizasyonun kıta geneline yayılması halinde birçok ülkenin turnuvaya ev sahipliği yapma ayrıcalığına sahip olacağını söylemişti.



Infantino'ya destek veren spor adamları

Basın toplantısında Portekizli teknik adam Jose Mourinho, bir önceki FIFA başkanlık seçiminde adaylığını koyan eski futbolcu Luis Figo, İtalyan teknik adam Fabio Capello, Brezilyalı eski futbolcu Roberto Carlos ve Hollandalı eski futbolcu Clarence Seedorf'un da aralarında yer aldığı çok sayıda spor adamı Infantino'ya destek vermişti.










#fıfa
#başkanlık seçimi
#İngiltere Futbol Federasyonu
#ınfantino
8 yıl önce