|

İnönü kabusu

2013 yılında sahasında henüz galip gelemeyen Beşiktaş, büyük bir bölümünü önde götürdüğü karşılaşmada, evinde Gaziantepspor ile berabere kaldı. Siyah-beyazlı ekibin golünü 21. dakikada Ersan Gülüm atarken, kırmızı-siyahlı takım 1 puanı 89'da Rostand ile kurtardı.

Süleyman Hatısaru
00:00 - 17/02/2013 Pazar
Yeni Şafak
İnönü kabusu
İnönü kabusu

Elazığspor galibiyeti sonrasında seri hedefiyle sahaya çıkan Beşiktaş, dün de sahasında Gaziantepspor karşısında son dakika sendromu yaşadı: 1-1. Öne geçtiği İstanbul Belediye ve Kardemir Karabükspor maçlarından sonra Gaziantepspor ile de İnönü'de berabere kalan siyah-beyazlılar, 2013 yılında evinde henüz galibiyet sevinci yaşayamadı. Maçın ilk önemli atağı 4. dakikada konuk ekipten geldi. Orta sahadan atılan topa iyi hareketlenen Cenk'in ceza sahası içinden vurduğu sert şuta McGregor iki hamlede sahip oldu. 16'da Fernandes'in pasında topu önünde bulan Niang'ın şutu kaleci Karcemarskas'ta kaldı. 21'de Fernandes'in kullandığı ortaya iyi yükselen Ersan, topu ağlarla buluşturdu: 1-0. 53'te Hilbert'e girdiği ikili mücadelede dirsek atan Binya, kırmızı kartla oyun dışında kalarak takımını 10 kişi bıraktı. Beşiktaş taraftarı Barış Şimşek'in kararına tepki göstererek 'hakem kümeye' diye tempo tuttu. 69'da savunmanın yaptığı hatada topla buluşan Olcay, kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu üstten auta attı. 83'te Şenol'un ortasında topa dokunan Cenk'in şutu az farkla dışarı gitti. 89'da Cenk'in ceza sahasına indirdiği topla buluşan Rostand skora denge getirdi: 1-1. İnönü'deki üst üste 3. maçından da beraberlikle ayrılan Beşiktaş, lider G.Saray'ın 7 puan gerisinde kalmış oldu.

Atıyor ama savunamıyor

G.Antep'le 1-1 berabere kalan Kartal, üst üste 12. maçında da gol yedi. İnönü'de skoru korumakta zorlanan siyah beyazlı takım, bu sezon sahasında 8. kez puan kaybı yaşadı. Beşiktaş'ın savunmacıları, takımlarının son 5 maçta 12 golün 6'sına imza attı.

Taraftar takımı ilk kez protesto

Son dakika golü sonrasında Beşiktaş taraftarları, takımını bu sezon ilk kez protesto etti. McGregor'a ve diğer oyunculara tepki gösteriren siyah-beyazlı taraftarlar maç bitiminde yönetime aynı tepkiyi gösterdiler. Yönetime yönelik ağır sözlerde bulunan bazı taraftarlarla protokol tribünündeki bir görevli arasında gerginlik yaşandı. Araya giren güvenlik görevlileri olayın büyümesini önledi.

Dramatik maçlar hep bizi buluyor

Teknik direktör Samet Aybaba, Gaziantep karşısında yine son dakika kabusu yaşadıklarını belirterek, 'Bizin maçlar dramatik bitiyor, neden bilmiyorum' dedi. Mükemmel bir ilk yarı oynadıklarını belirten Tecrübeli teknik adam, 'Bizde bu durum korku haline geldi. Garanti oynayalım, maçı böyle götürelim düşüncesi oluşuyor. Sonra kaçırılan inanılmaz goller. Çok rahat kazanacağımız maçlar ama kalemize gelen tek top gol oluyor' diye konuştu. Aybaba, rakiplerinin puan almak için hiçbir şey yapmamadığını kendilerinin ise inanılmaz pozisyonları harcadıklarından yakındı. (UMUT YILMAZ)

11 yıl önce