|

İnönü'de samba

Almeida'dan yoksun Kartal, Ankaragücü karşısında gol yollarında zorlandı. Rakibin savunma kilidini savunmadan çıkıp gelen Sidnei açtı. Brezilyalı stoper golüyle Beşiktaş'ı öne geçirdi Konuk takım kaleci Cenk'in hatalı ileri çıkışını Tisdell ile değerlendirdi. Forvetler fırsatları ard arda harcarken Sidnei savunmadan bir kez daha çıkıp geldi, Beşiktaş'a ilk galibiyetini yaşattı

Engin Albayrak
00:00 - 20/09/2011 Salı
Güncelleme: 00:10 - 20/09/2011 Salı
Yeni Şafak
İnönü'de samba
İnönü'de samba

Ligekötü başlangıç yapan Beşiktaş, Ankaragücü'nü 3-1 yenerek rahat bir nefes aldı. 10. dakikada Simao'nun soldan içeriye çevirdiği topa Edu gelişine vurdu, kaleci Özden son anda topu kornere çeldi. 32. dakikada Uğur Uçar'ın uzaktan orta şut karışımı vuruşunu Cenk güçlükle topu üstten saha içine çeldi. Pozisyonu takip eden Weeks'in şutu auta gitti. 37. dakikada Fernandes'in soldan kullandığı kullandığı köşe vuruşunda gerilerden gelen Sidnei ön direkte topa yükselerek topu kafayla filelere gönderince Beşiktaş 1-0 öne geçti. 53. dakikada Rajnoch'un uzun pasında Tisdell kalesini terk eden Cenk'ten sıyrılarak topu boş kaleye gönderdi: 1-1. 71. dakikada İsmail'in ortasını Edu göğsüyle indirdi, Simao'nun sert şutu direğe de çarparak auta çıktı. 81. dakikada Fernandes'in kornerinde Egemen kafa ile topu Sidnei'ye aktardı. Brezilyalı topu filelere gönderdi: 2-1. 89. dakikada Quaresma'nın trivela ortasında Mustafa Pektemek boş pozisyonda kafayla fileleri bularak maçın skorunu tayin etti: 3-1.


Özden: Fernandes o topları atıyor

Ankaragücü kalecisi Özden yediği kafa golleri ile soruya cevap verirken, siyah-beyazlı takımın Portekizli futbolcusu Fernandes'e övgüde bulundu. Özden "Fernandes o topları çok iyi kullanıyor. Çıkıp çıkmamakta tereddüt ediyorsunuz. Çıkıp karambolda kalmak da var" dedi.


Sidnei: İlk kez bir maçta iki gol atıyorum
Beşiktaş'la ilk resmi maçına çıkan Brezilyalı futbolcu, attığı gollerden sonra sevinçten havalara uçtu. Sidnei, iki golü samba yaparak kutladı

Beşiktaş'ın yeni transferi Sidnei, siyah-beyazlı forma ile çıktığı ilk resmi maçta göz doldurdu. Savunmada yerinde müdahalelerinin yanı sıra ileri çıkıp iki de gol atan Brezilyalı futbolcu, siyah-beyazlılara altın değerinde 3 puan kazandırırken, otoritelerden de tam puan aldı. Sidnei maç sonrası yaptığı açıklamada, "Takımıma yardımcı olabilmek beni çok mutlu etti. Attığım gollerin sevincini samba yaparak yaşadım. Samba yapmayı seviyorum" dedi. Sidnei bir soru üzerine ilk kez bir maçta iki gol birden attığını söylerken, "Takımımın galibiyetine katkı yaptığım için çok mutlu oldum. Kazanmak önemli. Şimdi önemli bir maçımız var. O maça da 3 puan almak için çıkacağız" diye konuştu.


En iyi seyircisine sahibiz

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal, Ankaragücü maçı sonrası yaptığı açıklamada, "Dünyanın en iyi takımı olmayabiliriz belki ama dünyanın en iyi seyircisine sahibiz" dedi. Karşılaşmada birçok pozisyon bulduklarını ve farklı kazanmaları gerektiğini kaydeden Carvalhal, "Maçı 1-0 önde götürürken bulduğumuz pozisyonlar farklı bir skora götürebilirdik. Özellikle devre arasına çok farklı skorla girebilirdik. Maça biraz da farklı havayı katmayı da yine biz başardık. Maçı da son dakikalardaki oyunla ve Mustafa'nın girişiyle kazandık. Biraz daha vakit olsa farkı biraz daha artırabilirdik" dedi. Gollerin duran toplardan gelmesiyle ilgili bir soru üzerine Portekizli çalıştırıcı, "Takım içinde hem duran toplara iyi vuranlar var, hem de çok iyi kafa topu vuranlar var. Hafta içindeki idmanlarda sürekli duran toplara çalışıyoruz" dedi.


Rüştü, Sivok, Toraman dinlendirildi

Beşiktaş Teknik Direktörü Carlos Carvalhal yoğun maç trafiği nedeniyle kadroda rotasyona gitti. Portekizli çalıştırıcı Ankaragücü maçında Rüştü, Sivok ve İbrahim Toraman, Perşembe günkü Bursa maçı düşünülerek dinlendirildi. Rüştü'nün yerine Cenk, Sivok'un yerine de Sidnei görev aldı.


Cenk 40 metre çıktı golü yedi

Beşiktaş'ta Rüştü'nün dinlendirilmesi nedeniyle ilk on birde sahaya çıkan genç file bekçisi Cenk yaptığı hatalarla maça damga vurdu. 53. dakikada gelişen Ankaragücü kontratağına Cenk bir anda kaleyi terk ederek topa doğru koşmaya başladı. Kaleden yaklaşık 40 metre açılan genç file bekçisi Tisdell'in bir hamle gerisinde kaldı. Tisdell Cenk'ten kurtardığı topu boş filelere yuvarladı. Cenk maç içinde yaptığı hatalarla da tepki çekti.


125 günlük hasret bitti

Beşiktaş, Ankaragücü maçıyla bu sezon Süper Lig'de ilk kez İstanbul'da seyircisinin karşısına çıktı. Ligde en son geçen sezonun 33. haftasında, 16 Mayıs Pazartesi günü 3-1 galip geldiği Eskişehirspor maçında Fiyapı İnönü Stadı'nda oynayan siyah-beyazlılar, tam 125 gün sonra yine bir pazartesi günü lig karşılaşmasında taraftarlarını selamladı.



13 yıl önce