|

İnsua Bursaspor'da

Boca Juniors'ta forma giyen 21 yaşındaki sol bek ile anlaşan Bursaspor, geçtiğimiz sezonlarda ismi G.Saray ile anılan İnsua ile yapılacak görüşmelerden sonra sözleşme imzalayacak. Genç oyuncu, en büyük çıkışını 2007'de Liverpool'a transfer olarak yapmıştı

00:00 - 17/06/2010 Perşembe
Güncelleme: 02:45 - 17/06/2010 Perşembe
Yeni Şafak
İnsua Bursaspor'da
İnsua Bursaspor'da

Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Bursaspor ilk büyük transferini gerçekleştirmek üzere. Gelecek sezon Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Kupası'nda mücadele edecek yeşil-beyazlılar, Arjantinli Federico Insua'yı sözleşme imzalamak için Türkiye'ye getirdi. Yıldız futbolcu ile daha önce 1 milyon 500 bin euro karşılığında anlaşan Bursaspor, 21 yaşındaki sol bek oyuncusunun 600 bin euro peşin istemesi nedeniyle beklemeye aldığı transferindeki pürüzü dün yapılan görüşmeler sonunda giderdi. Türkiye'de yapılacak görüşmeler sonunda Arjantinli oyuncunun Bursaspor ile resmi sözleşmeyi imzalayacağı belirtildi. Geçtiğimiz sezonlarda ismi Galatasaray'la da anılan İnsua son olarak ülkesinde Boca Juniors takımının formasını giyiyordu.

LİVERPOOL'DA FORMA GİYDİ

İnsua, 2007'de Boca Juniors'dan Liverpool'a transfer oldu. 2008'de şampiyonluk kazanan Liverpool Rezerv takımının bir parçası olarak Rafael Benitez tarafından A takıma çıkarıldı ve 2 Haziran 2008'de 3 yıllık kontrat imzalandı. Fabio Aurelio, 21 Aralık 2008'deki Arsenal maçı öncesi sakatlanınca Benitez, Dossena'nın yerine Insua'yı oyuna soktu ve bu onun ilk Premier Lig maçı oldu. Arjantin U-20 takımıyla 2007 FIFA Dünya Gençler Şampiyonası'nı kazanan kadroda bulunan İnsua, 2009'da düzenlenen 2009 Güney Amerika Gençler Şampiyonası'nda forma giydi.


Kaleci İvankov yuvada kaldı

Bursaspor, başarılı bir sezon geçiren Bulgar file bekçisi Dimitar İvankov ile sözleşme yeniledi. Kulübün resmi internet sitesinde, sözleşmesi sona eren İvankov'un, kendisini bir yıl daha yeşil-beyazlı renklere bağlayan sözleşmeyi imzaladığını açıklayan ifadeleri yer aldı. İvankov'un açıklaması şöyle: “Şampiyon kulübün şampiyon kalecisi olarak bir yıl daha Bursaspor'dayım. Önümüzdeki sezon için hedefim bu yıl attığım dört golün de üzerine çıkmak. Hem goller atacağım hem de kalemi gollerden koruyacağım.”



14 yıl önce