|

IOC'den FILA'ya 'şike' uyarısı geldi

Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) Arjantin toplantısı sonrası, Uluslararası Güreş Federasyonu'na (FILA) 'Şike olaylarına karşı önlem alın' yazılı uyarı gönderdi.

İha
00:00 - 21/09/2013 Cumartesi
Güncelleme: 17:15 - 21/09/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
IOC'den FILA'ya 'şike' uyarısı geldi
IOC'den FILA'ya 'şike' uyarısı geldi

FILA, IOC'den gelen yazı üzerine, yönetim kurulu ve hakem kurulundan 8 kişilik bir heyet oluşturdu. Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapılan toplantıda FILA Başkanı Nenad Lalovic konuyu gündeme getirdiği öğrenildi.

FILA, güreş tarihinde ilk defa 'Şike' komisyonu kurma kararı alırken FILA Asbaşkanı Amerika'lı Stan Dziedzic başkanlığında şike komisyonunu kurdu. Toplam 7 ülkeden 8 isme görev verildi. Yönetim kurulunda oy çokluğu ile alınan kararda, 2 Özbekistan'lı ve diğer ülkelerdende 1'er delege görevlendirildi. Türk, Özbekistan, Amerika, Finlandiya, Yunanistan, Tunus ve Hırvatistan'lı delegelerden kurulan komisyon resmi yazı ile atandı. Şike komisyonunda uluslar arası Türk güreş hakemi İbrahim Cicioğlu ile birlikte 7 kişi görev alacak.

Şike komisyonu yapılan her şampiyona sonrası şike ile ilgili herhangi bir girişimde bulunan veya tespit edilen yönetici, sporcu, hakem ve antrenörler hakkında FILA yönetimine rapor verecek. Suçlu bulunanlar ise FILA Disiplin Komitesi'ne gönderilecek ve haklarında FILA Ceza Talimatları'na göre işlem yapılacağı ifade edildi.


11 yıl önce