|

İpek Türk spor tarihine geçti

ABD Açık Tenis Turnuvası'nda İpek Soylu-Teichmann ikilisi, genç kızlar finalinde Vera Lapko-Tereza Mihalikova çiftini 5-7, 6-2 ve 10-7'lik setlerle yenerek şampiyon oldu. Soylu, Grand Slamlar'da en büyük başarıyı elde eden ilk Türk raket olarak da tarihe geçti.

.
00:00 - 8/09/2014 Pazartesi
Güncelleme: 22:56 - 7/09/2014 Pazar
Yeni Şafak
İpek Türk spor tarihine geçti
İpek Türk spor tarihine geçti

ABD Açık Tenis Turnuvası'nda genç çift bayanlarda mücadele eden İpek Soylu, şampiyon olarak Türk tenis tarihine adını altın harflerle yazdırdı. Finalde partneri Jil Belen Teichmann ile birlikte, Belaruslu Vera Lapko ve Slovak Tereza Mihalikova ikilisini yenerek, Türkiye'ye ilk Grand Slam şampiyonluğunu getirdi. Sezonun son Grand Slam turnuvasında başarılı maçlarla finale gelen Soylu-Teichmann ikilisi, rakiplerini tie-break sonucu 2-1 yenerek şampiyonluğa uzandı. Karşılaşmanın 13. dakikasında şiddetli yağış nedeniyle mücadeleye yaklaşık 1 saat ara verildi. İlk seti 7-5 kaybeden İpek Soylu-Teichman çifti, 2. seti 6-2 kazanarak durumu eşitledi. 3. seti süper tie-break sonucu 10-7 kazanan Soylu - Teichman çifti şampiyonluğa ulaştı. Bu sonuçla İpek Soylu, bir Grand Slam şampiyonluğu kazanan ilk Türk tenisçi oldu. Türkiye daha önce Grand Slam'lerdeki en büyük başarısını Wimbledon ve ABD Açık'ta çiftlerde 3. tur oynayan İpek Şenoğlu ile yaşamıştı.

Hayalim gerçek oldu: İnanılmaz mutluyum

İsviçreli partneri Teichmann ile birlikte mücadele ettiği ABD Açık Tenis Turnuvası genç çift bayanlarda şampiyon olan İpek Soylu, 'Hep bugünün hayalini kurdum, bunun için çalıştım. İnanılmaz mutluyum' dedi. Türkiye'ye ilk 'grand slam' şampiyonluğunu kazandırma başarısı gösteren Soylu, 'Partnerimle birlikte çok iyi iş çıkarttığımızı düşünüyorum. Sonuçta bir büyük turnuva kazandık. Duygularımı dile getiremiyorum. Hep bugünün hayalini kurdum, bunun için çalıştım. Burada olmak, bu kupayı almak inanılmaz bir şey' diye konuştu.

BUNUN DEVAMI DA GELECEK

Gelecek yıldan itibaren büyüklerde de başarılı olmak için elinden geleni yapacağını vurgulayan Soylu, 'Daha fazla çalışacağım.

Daha başarılı olmak için bu kupa beni motive edecek' dedi. Milli sporcunun annesi Serpil Soylu da 'Böyle bir başarı elde ettiği için çok mutluyum. Devamının geleceğine inanıyorum' dedi.

Amerika Açık'ta sürpriz final: Nishikori-Cilic

ABD Açık'ta erkeklerde sürpriz iki isim finale yükseldi. 14 numaralı seribaşı Hırvat Marin Cilic, 2 numaralı seribaşı İsviçreli Roger Federer'i 6-3, 6-4 ve 6-4'lük setlerle yenerek kariyerende ilk kez finale yükselmeyi başardı. Diğer yarı final mücadelesinde ise Japon Kei Nishikori, 1 numaralı seribaşı Sırp Novak Djokovic'i 3-1 mağlup ederek finale yükseldi ve bir ilke imza attı.


10 yıl önce