|

Irkçılığa ilginç çözüm

Zenit Saint Petersburg forması giyen Hulk, Rusya Ligi'nde forma giydiği süre boyunca sürekli olarak ırkçı saldırılara maruz kaldığını açıkladı. Brezilyalı oyuncu 'Eskiden tacize uğradığım için çok sinirleniyordum. Artık bu duruma alıştım. Sadece tribünlere bir öpücük gönderiyor ve sinirlenmemeye çalışıyorum' dedi.

Yeni Şafak
16:15 - 21/07/2015 Salı
Güncelleme: 17:56 - 21/07/2015 Salı
Diğer

2018 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Rusya'nın en büyük sorunlarından biri tribünlerde giderek yaygınlaşan ırkçılık...



Son olarak Rusya Ligi'nin ilk haftasında Ufa forması giyen Ganalı Emmanuel Frimpong, Spartak Moskova taraftarının ırkçı tacizine maruz kaldı. Frimpong, Spartak Moskova taraftarına tepki gösterince oyundan atıldı ve 2 ila 4 maç ceza alması gündemde.



Bu duruma büyük tepki gösteren Frimpong sosyal medya hesabından, "Irkçı tacize uğradığım için ceza alacağım ama hala bu ülkede dünya kupası organize edilmek isteniyor" ifadesini kullandı.



'Tribünlere öpücük gönderiyorum'

Ntv Spor'da yer alan habere göre, Frimpong'a en güçlü destek Zenit'in Brezilyalı golcüsü Hulk'tan geldi. Hemen her maçta ırkçı tacize uğradığını söyleyen Hulk, "Dünya Rusya'da ırkçılığın ne kadar yaygın olduğundan haberdar değil. Aynı şeyler Dünya Kupası'nda da olursa ortaya çok çirkin bir tablo çıkar. Eskiden tacize uğradığım için çok sinirleniyordum. Artık bu duruma alıştım. Sadece tribünlere bir öpücük gönderiyor ve sinirlenmemeye çalışıyorum" dedi.



#hulk
#ırkçılık
#rusya ligi
#Zenit Saint Petersburg
9 yıl önce