|

Isaac ve Zafer Trabzonspor'da

Bordo-mavililer, uzun süre peşinde koştuğu Zafer Yelen'i bitirdi, Isaac ile anlaşarak bir de sürpriz patlattı.

Kamil Anahar
00:00 - 16/07/2008 Çarşamba
Güncelleme: 01:54 - 16/07/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Isaac ve Zafer Trabzonspor'da
Isaac ve Zafer Trabzonspor'da

Trabzonspor'da transfer şov devam ediyor. Bordo-mavililer, Gençlerbirliği'nin Nijeryalı futbolcusu Isaac Promise ile Hansa Rostock'da forma giyen gurbetçi Zafer Yelen'i renklerine kattı. Ankara'da Nijeryalı futbolcuyla görüşen Trabzonsporlu yönetici Mahmut Aksu genç futbolcuya 3+1 yıllık imza attırdı. Uzun süre peşinden koşulan Zafer Yelen'de de mutlu sona ulaşıldı. Alman kulübüne faks yoluyla son teklifini ileten bordo-mavili yönetime olumlu yanıt gelince Zafer Yelen de Trabzonsporlu oldu. Zafer'in bugün İstanbul'a geleceği daha sonra da karayoluyla Bolu Gerede kampına katılacağı öğrenildi. Trabzonspor, Isaac'e ise bonservis bedeli ödemeden sahip oldu. G.Birliği, Isaac ile 4 yıllık sözleşme imzalamıştı. Ancak FIFA kurallarına göre 18 yaşından gün almamış bir futbolcuya 3 yıldan fazla imza attırılamıyor. Isaac'de G.Birliği'ne geldiğinde henüz 18 yaşından gün almadığı için sözleşmesindeki 4. yıl geçersiz sayılıyor. Bu düzenlemeye göre Isaac serbest kalmış gözüküyor. G.Birliği Kulübü ise aksini savunarak, UEFA ve FIFA'ya kadar gideceklerini belirtti.


Bakan Çelik'ten ziyaret

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, önceki akşam Trabzonspor'un Gerede kampını ziyaret etti. Kafile başkanları Kenan Sönmez ve Ali Rıza Egemen'in karşıladığı Bakan Çelik, Teknik Direktör Ersun Yanal ve Kaptan Hüseyin Çimşir'le görüşerek başarılar diledi. Sönmez, Bakan Çelik'e forma, Egemen de rozet hediye etti.



Yanal tempo yükseltiyor

Yeni sezon öncesi hazırlıklarını Bolu-Gerede'de 7 Temmuz'dan bu yana sürdüren Trabzonspor, çalışma temposunu sürekli artıyor. Bordo-mavililer dünü 3 antrenmanla tamamladı. Karadeniz ekibi, ilk çalışmasını bu sabah saat 07.00'da kamp yapılan ormanlık alanda kros yaparak tamamladı. Bordo-mavili futbolcular, göl etrafındaki 1200 metrelik parkurda 8 tur atarak kros çalışmasını noktaladı. Trabzonspor futbolcular öğlen fizik-kondisyon çalışması yaptı. Bordo-mavililerin idmanı akşam gerçekleştirilen top çalışması ile sona erdi.


Sylva gelirse alırız, yoksa kaleciye ihtiyaç yok

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, Zafer Yelen ve Isaac transferlerini olumlu sonuçlandırdıklarını, kaleci Tony Sylva transferinin de tam olarak kapanmadığını, belirtti. Arada ciddi bir menajer ve bonservis sorunu olduğunu ifade eden Şener, 'Bize 400 bin dolar bonservis bedelim var demişti biz de onu transfer ettik. Daha sonra bu rakam iki katına çıktı. Biz de bu sorunu çöz ve gel dedik. Gelirse kampa katılır, gelmezse biz de yeni kaleci aramayız. Tolga'dan da, Onur'dan da, Yakup'tan da memnunum” dedi.


16 yıl önce