|

İşimiz kolay değil

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda F.Bahçe, L.Moskova; Galatasaray, Lazio ile eşleşti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/12/2015 Salı
Güncelleme: 06:19 - 15/12/2015 Salı
Yeni Şafak
F.BAHÇE-L.MOSKOVA


İlk maç: 16 Şubat Salı

Avrupa'da yoluna devam eden iki temsilcimizden sarı-lacivertliler, Beşiktaş'ın grubunu lider bitiren Rus ekibi karşısında ilk maçını Kadıköy'de oynayacak. F.Bahçe-Lokomotiv Moskova eşleşmesi, Türkiye-Rusya krizinin gölgesinde oynanacak.



L.Moskova bu yıl formda


UEFA Avrupa Ligi'nde iyi bir sezon geçiren, Beşiktaş'ın bulunduğu grubu lider tamamlayan Lokomotiv Moskova, Rusya Ligi'nde ise ilk devre sonunda 3. sırada bulunuyor. 37 puanlı CSKA Moskova, 34 puanlı Rostov'un ardından 32 puanda yer alan Rus ekibi, 18 maç sonunda 9 galibiyet, 5 beraberlik, 4 mağlubiyetlik performans sergiledi. Rusya'da 1 Mart'a kadar devre arası olacağından Lokomotiv Moskova, Fenerbahçe maçına hazırlık karşılaşmaları oynayarak hazırlanacak. Bu durum, temsilcimiz lehine bir avantaj oluşturabilir. Moskova temsilcisinde Vedran Corluka, Aleksandr Samedov ve Oumar Niasse öne çıkan isimler.





Nasıl geldiler?


UEFA Avrupa Ligi gruplarına direkt katılan Lokomotiv Moskova, 6 maçta, 3 galibiyet, 2 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı.


S.Lizbon-L.Moskova: 1-3


L.Moskova-Skenderbeu: 2-0


L.Moskova-Beşiktaş: 1-1


Beşiktaş-L.Moskova: 1-1


L.Moskova-S.Lizbon: 2-4


Skenderbeu-L.Moskova: 0-3



Futbol ülkeleri birleştirir


Türkiye ile Rusya arasındaki siyasi kriz sürerken Fenerbahçe'ye kura çekiminde Rus kulübünün çıkması ilginç bir raslantı oluşturdu. Lokomotiv Moskova cephesinden eşleşme sonrası sağduyulu mesaj geldi. Sportif Direktör Krill Kotov, Rusya ile Türkiye arasındaki gelişmelerin futbolu etkilemeyeceğini, maç için İstanbul'a geleceklerini söyledi. Kotov, "Futbol futboldur. Ülkeleri birleştirir. Hiçbir sorun olmaz" dedi. F.Bahçe Asbaşkanı Önder Fırat da "İki ülke arasındaki krizin dinmesine vesile olacak bir maç olur” temennisinde bulundu.



Şampiyonlar Ligi 2. tur eşleşmeleri


* Gent (Belçika)-Wolfsburg (Almanya)


* Roma (İtalya)-Real Madrid (İspanya)


* PSG (Fransa)-Chelsea (İngiltere)


* Arsenal (İngiltere)-Barcelona (İspanya)


* Juventus (İtalya)-B.Münih (Almanya)


* PSV (Hollanda)-A.Madrid (İspanya)


* Benfica (Portekiz)-Zenit (Rusya)


* D.Kiev (Ukrayna)-M.City (İngiltere)



Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turun kura çekimi gerçekleşirken en dikkat çekici eşleşme Arsenal ile Barcelona arasında gerçekleşti. Arda Turan'lı Barcelona, Mesut Özil'in formasını giydiği Arsenal'e rakip oldu. Şampiyonlar Ligi'nde 2. tur ilk maçları 16-17 ile 23-24 Şubat; rövanşları ise 8-9, 15-16 Mart tarihlerinde oynanacak.



G.SARAY-LAZİO


İlk maç: 18 Şubat Perşembe


G.Saray da TT Arena'da bir başka grup lideri İtalyan Lazio'yu ağırlayacak. Çift maç eleminasyon sistemine göre oynanacak karşılaşmalarda turu geçen takım adını son 16'ya yazdıracak.



Lazio Avrupa'da başka


Galatasaray'ın rakibi Lazio, bu sezon ligde ve Avrupa'da iki farklı görüntü çizdi. Seria A'da çıktığı 15 lig maçında sadece 6 galibiyet alabilen, son 6 haftada galibiyet yüzü görmeyen (5 mağlubiyet, 1 beraberlik) İtalyanlar, ligde 12. sırada yer alırken UEFA Avrupa Ligi'ni ise mağlubiyetsiz lider tamamladı. Defans ve forvet hattında etkisiz görünen Lazio, orta sahadaki kaliteli isimleriyle ön plana çıkıyor. Takımın yıldız isimleri de orta saha oyuncuları. Antonio Candreva, Lucas Biglia ve Felipe Anderson... Alman golcü Miroslav Klose, Lazio'nun en tecrübeli oyuncusu.





Nasıl geldiler?


Şampiyonlar Ligi play-off turunda Leverkusen'e elenen Lazio, UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara kaldı; grupta 6 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik aldı, hiç yenilmedi.


Lazio-Leverkusen: 1-0


Leverkusen-Lazio: 3-0


Dnipro-Lazio: 1-1


Lazio-St.Etienne: 3-2


Lazio-Rosenborg: 3-1


Rosenborg-Lazio: 0-2


Lazio-Dnipro: 3-1


St.Etienne-Lazio: 1-1



2013'ü unutamıyorlar


Lazio Genel Sekreteri Calveri, Galatasaray eşleşmesi sonrası 2013'te Fenerbahçe'ye elendiklerini hatırlattı ve bu kez bileti almak istediklerini söyledi. “En son oynatığımızda yine bir Türk takımıyla karşılaşmıştık ve o dönemde işler yolunda gitmemişti” diyen İtalyan yönetici, “Umarım bu kez farklı bir sonuç olur ve turu geçeriz” yorumunu yaptı. G.Saray Sportif Direktörü Cenk Ergün de "Rakibin kim olacağı aslında kura şansı. G.Saray katıldığı her turnuvada kazanmak ve başarılı olmak ister" ifadelerini kullandı.



Lazio'da 3 isim cezalı


Lazio'da üç oyuncunun men cezası bulunuyor. 4 maç ceza alan Keita Balde, iki Galatasaray maçında da oynayamayacak. Lazio'da Radu ve Savic de sarı kart cezalısı olmaları nedeniyle İstanbul'daki ilk maçta görev yapamayacak.






#Şampiyonlar Ligi
#fenerbahçe
#Rus kulübü
#Lokomotiv Moskova
8 yıl önce