|

İskoçya'dan Terim'e milli çağrı

İskoçya 1. Ligi'nde Heart takımının kaptanlığını yapan Alim Öztürk Türkiye'den milli davet beklediğini söyledi.

Yeni Şafak
15:25 - 11/09/2015 Cuma
Güncelleme: 12:26 - 11/09/2015 Cuma
Diğer

İskoçya Ligi'nde Hearts forması giyen Alim Öztürk, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'e mesaj yolladı.



skorer'in haberine göre, İskoçya 2. Ligi'nde geçtiğimiz sezon şampiyon olarak Premiership'e yükselen ve bu yıl 1. ligde şu an üçüncü durumda bulunan Hearts takımının başarısında büyük pay sahibi olan Alim Öztürk, Türkiye'den milli davet beklediğini açıkladı.






Trabzonspor'dan kiralık olarak 1461 Trabzon forması giydiği 2013-14 sezonunun ardından Ada'nın yolunu tutan ve İskoçya'nın köklü ekibine transfer olan 22 yaşındaki stoper, yaşadığı şampiyonluğun ardından bu yıl da birinci ligde fırtına gibi esen ve bu sezon önemli ekipleri mağlup eden takımın kaptanlığına getirildi.



'Türkiye benim rüyam'

İskoçya'da geçireceği iyi sezonun kendisine milli takım kapılarını açacağına inandığını belirten Hearts kaptanı, "Türkiye U-21 Milli Takımı forması giydim. Şimdi hedefim A Milli Takım'a da çağrılmak. Türkiye takımı benim için bir rüya. Eğer bu şansı yakalarsam, bu benim hayatımdaki en iyi gün olacak. Bunun benim için gerçekçi bir hedef olduğunu düşünüyorum" dedi.


Alim Öztürk sözlerine şöyle devam etti:



'Milli Takım seviyesindeyim'

"Yurt dışındaki liglerde oynayan çok fazla Türk futbolcu yok. Dolayısıyla bizlerin buralarda ne yaptıklarından haberleri olması kolay. Bu yüzden yurt dışında oynamamın bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Hollanda'da karşı Galatasaray ve Bursaspor'dan birer stoper oynadı. İyi oynuyorlar ama her yıl Şampiyonlar Ligi ya da o seviyerlede oynuyorlarmış gibi değiller. Ben İskoçya'da en üst düzeyde oynuyorum ve henüz 22 yaşındayım. Milli takımda oynayacak yeterlilikte olduğumu düşünüyorum".



#alim öztürk
#fatih terim
#a milli futbol takımı
9 yıl önce