|

İsmail Aissati:En iyisi Batalla!

İsmail Aissati: 10 numara giymiş bir hoca ile çalışmak büyük şans

Cihan
00:00 - 3/12/2012 Pazartesi
Güncelleme: 13:18 - 3/12/2012 Pazartesi
Yeni Şafak
İsmail Aissati:En iyisi Batalla!
İsmail Aissati:En iyisi Batalla!

Medical Park Antalyaspor'un yıldız oyuncusu İsmail Aissati, 10 numara pozisyonunda oynamanın performansını artırdığını, oyunculuğu döneminde aynı bölgede görev yapan Mehmet Özdilek'le çalışmanın ise kendi açısından büyük bir şans olduğunu söyledi.

Cihan haber ajansına konuşan Aissati:Amrabat benim iyi arkadaşım. Antalyaspor'dan transfer teklifi aldığımda da kendisiyle görüştüm. Türkiye'deki yaşam tarzının nasıl olduğunu sordum. Nordin de bana hep güzel şeyler söyledi. "Fırsatın varsa buraya gelmekten hiç çekinme. Özellikle senin tarzında oyuncular çok beğeniliyor" dedi. Türkiye'yi tercih etmemin bir diğer nedeni de Müslüman bir ülke olmasıydı. Burada istediğiniz her şeyi yiyebiliyorsunuz. Ayrıca Hollanda'dayken de birçok Türk arkadaşım vardı. Türk insanını arkadaşlarımdan dolayı biliyordum yani. O yüzden Türkiye'yi ve Antalyaspor'u tercih etmekte çok zorlanmadım.

Mehmet Özdilek,transferi ve süper lig hakkında çarpıcı açıklamalarda bulunan Aissati;Antalyaspor bana transfer teklifi yaptığında benimle ilgili her şeyi biliyordu. Ne kadar maç oynadığım, hangi mevkilerde görev yaptığım gibi... Bu da beni istediklerini ve yakından takip ettiklerini net bir şekilde gösteriyordu. Bu durum hem oyuncu hem de insan olarak sizi son derece memnun ediyor. Hiç kuşkusuz bir oyuncunun alınmasındaki planlama, izleme de bir istikrar sonucunda oluyor. Bu anlamda Mehmet Hocanın uzun dönemdir takımın başında olması etkili tabii ki. Bana göre Mehmet Özdilek şahane bir teknik direktör. Sonuçta başka bir ülkeden ilk kez Türkiye'ye geldim ve daha önce de hiç başka ligde oynamamıştım. Bu durumda bir teknik direktörün sizinle ekstra olarak ilgilenmesi, her zaman sizi motive eder. Mehmet Hoca da bana bu şekilde yaklaştı. Onun sayesinde adaptasyon sorununu hiç yaşamadım. Ayrıca kendisi futbolculuğu döneminde "10 numara" denilen pozisyonda, yani forvet arkasında oynuyormuş. Ben de şu an bu pozisyonda oynuyorum. Önceden 10 numara pozisyonunda oynamış bir teknik adamla çalışmak benim için harikulâde ve son derece faydalı. Ayrıca oyunculuğu döneminde aldığı "Şifo" lakabı da onun bu pozisyonda ne kadar yetenekli olduğunu gösteriyor. O açıdan bu durumdan ötürü çok şanslıyım.

Türkiye'de en iyi Batalla

Benim için 1 numara Zinedine Zidane'dır. Topu kontrolü olsun, topu takım arkadaşlarından aldığı pozisyon olsun, her anlamda tek kelimeyle mükemmel bir futbolcuydu benim için. Spor Toto Süper Lig'de ise en çok beğendiğim oyuncu Bursasporlu Pablo Batalla. O ve onun tarzındaki oyuncuları çok beğeniyorum genel olarak. Alex de Souza da ayrılmadan önce bu isimler arasına sayabileceğim oyuncular arasındaydı. Bizim takımda da bu özelliklere sahip olan Tita var.


11 yıl önce