|

Barcelona hem kupayı hem Messi'yi kaybetti: İlk kez kırmızı kart gördü

İspanyol futbolunda Süper Kupa'nın final maçında Barcelona'yı 3-2 yenen Athletic Bilbao, sezonun ilk kupasının sahibi oldu. Lionel Messi Barcelona kariyerinde ilk kez kırmızı kart gördü. Athletic Bilbao-Barcelona maç özeti ve gollerini haberimizden izleyebilirsiniz.

10:09 - 18/01/2021 Pazartesi
Güncelleme: 10:08 - 18/01/2021 Pazartesi
AA
Messi, Barcelona'daki 753. maçında ilk kırmızı kartını gördü.
Messi, Barcelona'daki 753. maçında ilk kırmızı kartını gördü.

Sevilla'nın Olimpico de la Cartuja Stadı'nda oynanan maçın 40. dakikasında Barcelona, Antoine Griezmann'ın golüyle 1-0 öne geçti.

Athletic Bilbao, 42. dakikada Oscar de Marcos ile karşılık verince ilk yarı 1-1 sona erdi.

İkinci yarı, 57. dakikada Athletic Bilbao'dan Raul Garcia'nın attığı gol sonrası VAR'a başvuran hakem, ofsayt kararıyla golü iptal etti.

Karşılaşmanın 77. dakikasında Fransız futbolcusu Griezmann ile bir kez daha öne geçen Barcelona, bu avantajını koruyamadı.

Bask takımı 90. dakikada Asier Villalibre ile skora tekrardan eşitliği getirince karşılaşmanın normal süresi 2-2 tamamlandı.

Uzatma devresinin hemen başında, 93. dakikada İnaki Williams'ın güzel golüyle maçta ilk defa öne geçen Athletic Bilbao, sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Bilbao, tarihinde 3. kez Süper Kupa'nın sahibi oldu.

Messi kariyerinin ilk kırmızı kartını gördü

Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi, mücadelenin120+1. dakikasında rakibine yaptığı hareketin ardından gördüğü kırmızı kartla oyun dışında kaldı. Arjantinli futbolcu böylece Barcelona kariyerinde ilk kez kırmızı kart görmüş oldu.

İşte Messi'nin kırmızı kart gördüğü pozisyon;


Barcelona-Athletic Bilbao maç özeti;

Süper Kupa

İspanya'da 1982 yılından bu yana organize edilen Süper Kupa 2020 yılına kadar sadece lig ve Kral Kupası şampiyonları arasında oynanıyordu.

La Liga'nın değerini artırma ve finansman kaynaklarını çoğaltma düşüncesiyle Süper Kupa son iki yıldır, Kral Kupası finalistleri, lig şampiyonu ve lig 2'ncisi arasında 4'lü turnuva olarak düzenleniyor.

Suudi Arabistan ile İspanya futbol federasyonları arasında yapılan anlaşmaya göre 2020, 2021 ve 2022 yıllarında Süper Kupa'nın Suudi Arabistan'da oynanması gerekse de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınından dolayı bu yılki turnuvanın İspanya'da yapılması kararlaştırılmıştı.

Barcelona, 13 kez ile Süper Kupa'yı en fazla kazanan takım olmasının yanı sıra 11 kez de finalde kaybetti.

#Süper Kupa
#Barcelona
#Athletic Bilbao
3 yıl önce
default-profile-img