|

İstanbul'daki Afrika Kupası Senegal'in

Fatih Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenlediği 'Afrika Kupası Futbol Turnuvası' sona erdi. 12 Afrika ülkesinin katıldığı turnuvanın oldukça çekişmeli geçen Senegal-Somali final maçını 2-0 kazanan Senegal kupanın sahibi oldu.

YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 23/06/2014 Pazartesi
Güncelleme: 12:13 - 23/06/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
İstanbul'daki Afrika Kupası Senegal'in
İstanbul'daki Afrika Kupası Senegal'in

Afrika ülkelerinden transfer vaadiyle kandırılıp, Türkiye'ye getirilen ve daha sonra burada kaderleri ile baş başa bırakılan Afrikalı futbolculardan kurulu takımların mücadele ettiği 'Afrika Kupası Futbol Turnuvası' dün oynana final maçları ile son erdi. 2 hafta süren turnuvaya Kamerun, Nijerya, Zambiya, Senegal, Kongo, Fildişi, Gine, Mali, Brkina Faso, Angola, Güney Afrika ve Somali vatandaşlarından kurulu futbol takımları katıldı.

Şampiyonluğu sahada kutladılar

Turnuva, geçen yılın şampiyonu Zambiya ve Nijerya maçıyla başladı. İki hafta boyunca çekişmeli maçlara sahne olan Afrika Kupası Turnuvası'nın üçüncülük maçı Mali – Nijerya arasında oynandı. Kupanın üçüncüsü Nijerya'yı 3-0 yenen Mali oldu. Kupanın final maçı ise Senegal- Somali arasında oynandı. Oldukça çekişmeli geçen maçta sayısız gol pozisyonları yaşandı. 90 dakika boyunca maçın kontrolünü elinde tutan Senegal maçı 2-0 kazanarak kupanın sahibi oldu. Mimar Sinan Stadı'nı dolduran Senegal taraftarları hakemin bitiş düdüğüyle sahaya inerek kupa sevincini futbolcularla birlikte yaşadı.

En centilmen takım Kamerun

Turnuva'nın ikincisi Somali, üçüncüsü Mali olurken, Nijerya turnuvayı dördüncülükle bitirdi. Bir ay süren turnuvanın gol krallığına attığı 8 golle Mali takımından Faruk Yaya olurken Senegal Takımı futbolcusu Ceesay Modou'da turnuva'nın en centilmen futbolcusu seçildi. Kamerun takımı da turnuvanın en centilmen takımı seçildi.


10 yıl önce