|

İstanbul'un şansı büyük

14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın 2020 Olimpiyatları için Türkiye'nin aynası olacağını kaydeden eski efsane atlet Bubka'nın ilk izlenimleri olumlu oldu. Ukraynalı eski atlet, yine de gece gündüz çok çalışılması gerektiğinin altını çizdi

00:00 - 8/03/2012 Perşembe
Güncelleme: 02:26 - 8/03/2012 Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul'un şansı büyük
İstanbul'un şansı büyük


İstanbul'da yarın başlayacak 14. Dünya Salon Atletizm Şampiyonası için Türkiye'ye gelen Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Başkan Yardımcısı ve sırıkla yüksek atlamanın efsane ismi eski sporcu Sergey Bubka, Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi ile dün bir basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin harika bir tesis yaptığını söyleyen Bubka, 2001'den bu yana Türkiye adına çok şeylerin değiştiğini kaydetti. Türkiye'nin genç bir nüfusa sahip olduğunun altını çizen efsane atlet, “Atletizm için büyük bir potansiyel var. Bu tesis de Türkiye için büyük avantaj sağlayabilir. Bu tesisi federasyon kullanmaya devam ederse, başarılı bir gelecek sağlanabilir" ifadelerini kullandı. Bubka, Türkiye'nin 2020 Olimpiyatları adaylığı içinse "Dünya Salon Atletizm Şampiyonası, 2020 için nasıl bir efor sarf edildiğinin göstergesi olacak. İstanbul büyük bir şehir, olimpiyat için şansı da büyük. Diğer adaylar da önemli. Çok çalışmanız gerekiyor, belki gecelerce çalışmanız lazım" yorumunu yaptı. 1993 yılında 6.15 metre ile kırdığı dünya rekorunu hala elinde bulunduran Bubka, rekorlarının kırılacağı günü merakla beklediğini söyledi.

LAMİNE DİACK DA İSTANBUL'DA

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği Başkanı Lamine Diack da dün İstanbul'a geldi. Diack, bugün Türk sporcu Karin Melis Mey'in yanı sıra, Rus Tatyana Chernova, Etiyopyalı Meseret Defar, ABD'li Ashton Eaton, Avustralyalı Sally Pearson ile birlikte basın toplantısı düzenleyecek.


32 milyon TL'ye dört dörtlük salon

* Ataköy Atletizm Salonu, Türkiye'nin ilk uluslararası standartlarda salonu.

* 6 kulvarlı 200 metre oval pist, 8 kulvarlı 60 metre düz pist, gülle atma, yüksek atlama, sırıkla atlama, uzun ve üç adım sektörleri bulunuyor.

* Toplam 7 bin 450 seyirci kapasitesine sahip.

* Evsahipliği yaptığı organizasyonlar (27-29 Ocak) Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası

(18 Şubat) Balkan Şampiyonası, son (24-26 Şubat) Salon Deneme Yarışları


Terzi: Bubka bize hep destek verdi

Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, ülke, salon ve organizasyon anlamında şampiyonaya hazır olduklarını söylerken Bubka'nın uluslararası platformda her zaman kendilerine destek verdiğini belirtti. Dünyanın en iyi Salon Atletizm Şampiyonası'nı düzenleme temennisinde bulunan Terzi, biletlerin bitme aşamasına geldiğini, oyunlara büyük ilginin olduğnu kaydetti. Şampiyonanın ana sponsporu Turkcell'in Genel Müdür Yardımcısı Koray Öztürkler de 2020 Olimpiyatları için Türkiye açısından referans olacak bu organizasyonu çok önemsediklerine vurgu yaptı.




12 yıl önce