|

İşte Emenike'nin en büyük hayali

Fenerbahçe'li yıldız futbolcu Emmanuel Emenike, en büyük hayalinin Nijerya Milli Takım forması ile Brezilya'daki Dünya Kupası'nda mücadele etmek olduğunu söyledi.

Cihan
00:00 - 13/11/2013 Çarşamba
Güncelleme: 13:43 - 13/11/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
İşte Emenike'nin en büyük hayali
İşte Emenike'nin en büyük hayali

FIFA'nın resmi internet sitesine açıklamalarda bulunan sarı - lacivertli futbolcu, 2014 Dünya Kupası yolundaki son engel olarak gördükleri Etiyopya maçı için, "Calabar'daki maç, Addis Ababa'da oynadığımızdan daha zor olacak. Son engeli geçmek için dikkatli olmalıyız. İlk maçtaki zaferi yolun sonu olarak görmemeliyiz." dedi.

Kariyerindeki ilk Dünya Kupası'nın hayalini kurduğunu belirten Emenike, "Brezilya gibi futbol için çıldıran bir ülkede ilk kez Dünya Kupası'na çıkacak olmam beni heyecanlandırıyor, bu rüyamın gerçekleşmesi demek.'' diye konuştu.

1994 Dünya Kupası'nın yıldızlarından olan ve ülkesi adına milli takımda toplam 37 gol atarak en golcü isim Rashidi Yekini'ye benzetilmesine ise başarılı futbolcu Emenike, "Yekini'nin ayakkabıları hala bana büyük gelir. Sadece ülkem için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum ancak henüz daha hiçbir şey yapmadım. Böyle bir efsaneye ulaşmak için yapmam gereken daha çok şey var." diyerek sözlerini tamamladı.


10 yıl önce