|

İşte Süper Lig'de kalesini şaşıranlar

Spor Toto Süper Lig'in 16 haftalık ilk bölümünde futbolcular, 8 kez kendi ağlarını havalandırdı.

Yeni Şafak
12:33 - 6/01/2015 Salı
Güncelleme: 10:36 - 6/01/2015 Salı
AA
Derlenen bilgiye göre, ligin ilk yarısında ters vuruşla 8 gol atıldı. Fenerbahçe'nin Çek stoperi Michal Kadlec, kendi kalesine 2 gol atma talihsizliğini yaşadı. 


Trabzonspor'dan Zeki Yavru, Balıkesirspor'dan Abdulhamit Yıldız, Eskişehirspor'dan Berkay Dabanlı, Gaziantepspor'dan Gbenga Arokoyo, Mersin İdmanyurdu'ndan Güven Varol ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'dan Mahmut Özen de "istem dışı vuruşla" rakip takım taraftarlarını sevindirdi.


Devre arasına son sırada giren Balıkesirspor'un stoperi Abdulhamit Yıldız, 2. hafta Torku Konyaspor'a 2-0 yenildikleri maçta skoru belirledi. Yıldız, Balıkesirspor ceza sahasına yapılan ortada topu kendi filelerine gönderdi.


Trabzonsporlu Zeki Yavru ise Kardemir Karabükspor deplasmanında takımının ümitlerini tüketti. Ters vuruşla Kardemir Karabükspor'u 2-0 öne geçiren Yavru, Trabzonspor'un oyundan kopmasına neden oldu. Kardemir Karabükspor, Karadeniz derbisinde üç puanı 3-0'lık skorla aldı. 


10 kişi oynayan rakibini öne geçirdi


Eskişehirsporlu Berkay Dabanlı, son yarım saat 10 kişi oynayan Mersin İdmanyurdu'na 4-2 mağlup oldukları karşılaşmada ev sahibi takımın 3. golüne imza attı.


Mücadele 2-2 devam ederken Mersin İdmanyurdu'ndan Oktay Delibalta'nın ortasında, genç savunma oyuncusunun dokunduğu top "Es-Es" fileleriyle buluştu. Eskişehirspor, bu golle 2-0'lık üstünlüğü yakaladığı maçta 3-2 geriye düştü. 


En ilginç gol


Futbolseverler, 12. hafta başkentte yapılan Gençlerbirliği-Gaziantepspor maçında ligin en ilginç gollerinden birine tanıklık etti.


Gaziantepspor'un Nijeryalı beki Arokoyo ve kalecisi Karcemarskas, 19 Mayıs Stadı'nda bozuk zeminin azizliğine uğradı. 


Arokoyo'nun geri pasında Karcemarskas'ın ıska geçtiği top, Gaziantepspor filelerine gitti. 68. dakikada gelen bu golle 1-0 öne geçen Gençlerbirliği, sahadan 2-0 galip ayrıldı.


Kadlec hızını alamadı


Fenerbahçe'nin Çek stoperi Kadlec, rakip takım adına 2 kez sahne aldı ve devre arasına en talihsiz futbolcu olarak girdi.


Ligin ilk haftasında Kardemir Karabükspor ile karşılaştıkları maçta kendi kalesine gol atan Kadlec, 9. hafta bir şansızlık daha yaşadı. 


Kadlec, Çaykur Rizespor maçında içeriye çevrilen topu yatarak uzaklaştırmak isterken kendi filelerini havalandırdı. Bu maçta bir gol de Fenerbahçe adına kaydeden Çek savunmacı, taraftarlarının gönlünü almasını bildi.


Kadıköy'de oynanan iki karşılaşmada puan kaybetmeyen Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor'u 3-2, Çaykur Rizespor'u ise 2-1'lik skorlarla geçti.


 Önce sevindirdi, sonra üzdü


Mersin İdmanyurdu'nun orta saha oyuncusu Güven Varol, Galatasaray ile oynadıkları 14. hafta maçında önce takımının sonra da rakibin lehine sahne aldı. 


Zorlu deplasmanda 8. dakikada gol perdesini açan Varol, hızını alamayarak 10 dakika sonra bir gol de kendi kalesine attı.


Galatasaray'a 3-2 mağlup olan Mersin İdmanyurdu, İstanbul'dan eli boş döndü.


Ligin ilk yarısında kendi kalesine gol perdesini ise SAİ Kayseri Erciyesspor'dan Mahmut Özen kapattı. Özen, Kasımpaşa'ya 5-2 mağlup oldukları maçta ters vuruşla skoru ilan etti.


 Kaleleri şaşıranlar


Spor Toto Süper Lig'in 16 haftalık ilk bölümünde kendi kalesine gol atan futbolcular şöyle:


   Futbolcu      Takımı                              Maç  Skor


Michal Kadlec (2)  Fenerbahçe  Fenerbahçe-Kardemir Karabükspor, Fenerbahçe-Çaykur Rizespor  3-2 / 2-1


Abdulhamit Yıldız  Balıkesirspor  Torku Konyaspor-Balıkesirspor  2-0


Zeki Yavru  Trabzonspor  Kardemir Karabükspor-Trabzonspor  3-0


Berkay Dabanlı  Eskişehirspor  Mersin İdmanyurdu-Eskişehirspor  4-2


Gbenga Arokoyo  Gaziantepspor  Gençlerbirliği-Gaziantepspor  2-0


Güven Varol  Mersin İdmanyurdu  Galatasaray-Mersin İdmanyurdu  3-2


Mahmut Özen  SAİ Kayseri Erciyesspor  SAİ Kayseri Erciyesspor-Kasımpaşa  2-5
#SÜPERLİG
#Michal Kadlec
#Kendi kalesine gol atanlar
#Futbol
9 yıl önce