|

İşte Türkiye'nin diğer Burak Yılmazları

Spor Toto Süper Lig'de gol kralı 24 golle Burak Yılmaz olurken, PTT 1.Lig'de 19 golle milli takıma çağrılan Fildişili oyuncu Gerard Gohou oldu.

HALİL AKKOÇ - YENİSAFAK.COM.TR / SPOR
00:00 - 26/05/2013 Pazar
Güncelleme: 09:56 - 26/05/2013 Pazar
Yeni Şafak
İşte Türkiye'nin diğer Burak Yılmazları
İşte Türkiye'nin diğer Burak Yılmazları

Bu sezon Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig performansıyla tüm dikkatleri üzerine çeken 27 yaşındaki golcü oyuncu, 24 golle bu sezonda gol kralı oldu.

Ayrıca golcü oyuncu, Devler Ligi'nde de 8 gol kaydederek bu sezon toplamda 32 gol ulaşarak, Metin Oktay, Tanju Çolak, Hakan Şükür ve Mario Jardel'den sonra 30 gol aşan 5.oyuncu ünvanını yakaladı.

Transferin gözdesi Gohou

PTT 1.Lig'de gol krallığında 31 maçta 19 gol atan Kayseri Erciyessporlu oyuncu Gerard Gohou oldu.

25 yaşındaki yıldız, 22 Mart'ta Fildişi Sahili'nin 2014 Dünya Kupası Afrika elemeleri kapsamında Gambiya ile oynayacağı maç için ilk kez milli takıma davet edilmişti. Öte yandan Galatasaraylı yıldız oyuncu Didier Drogba, Afrika Kupası'ndan sonra milli takımı bıraktığını açıklamıştı.

PTT 1.Lig'i şampiyon tamamlayarak Spor Toto Süper Lig'e yükselen Kayseri Erciyesspor'un yollarını ayırma kararı aldığı Fildişi Sahilli, Gerard Gohou'ya, Rusya'nın Spartak Moskova ve CSKA Moskova ile Almanya'nın Werder Bremen takımlarının talip olduğu iddia edilmişti.

Diğer Ligler de gol kralları şöyle:

Spor Toto 2. lig Kırmızı grupta 24 golle Nazilli Belediyesporlu oyuncu Muğdat Çelik, Süper Toto 2. lig Beyaz grupta ise 13 golle Yeni Malatyaspor'dan Eren Görür ve İnegölspor'dan Raif Demir bulunuyor.

Spor Toto 3. Lig'de 22 golle Doğan Karakuş ve Ümraniyespor'dan Özer Kutlu paylaştı.

A2 ligi'nde ise 29 golle Gençlerbirliği'nden Atabey Çiçek var.

11 yıl önce