|

İsveç Milli Takımı'nda iki Türk!

İsveç Milli Takımı'nın aday kadrosuna Eskişehirspor'dan Erkan Zengin ve Gençlerbirliği'nden Jimmy Durmaz davet edildi.

Ömer Ejder / Yenisafak.com.tr / Spor
00:00 - 13/03/2013 Çarşamba
Güncelleme: 18:52 - 12/03/2013 Salı
Yeni Şafak
İsveç Milli Takımı'nda iki Türk!
İsveç Milli Takımı'nda iki Türk!

2014 Dünya Kupası Grup elemelerinde mücadele eden İsveç Milli Takımı'nın aday kadrosuna Eskişehirsporlu futbolcu Erkan Zengin de davet edildi.

İsveç doğumlu olan Erkan Zengin, ilk olarak 2006 yılında İsveç Milli Takımı'yla ümit milli düzeyde forma giymişti. 2009 yılında İsveç'in Hammarby takımından Beşiktaş'a transfer olan 27 yaşındaki futbolcu istikrarı yakalayamamış ve Eskişehirspor'a transfer olmuştu. Bu sezon kırmızı syahlıların ligde yakaladığı başarıda büyük pay sahibi olan Erkan, çok geçmeden İsveç Teknik Direktörü tarafından da fark edildi ve milli takıma davet edildi.

Erkan'ın Milli Takım'a davet edilmesi ülke basınında dikkat çekti. Süper Lig'de top koşturan diğer İsveçli oyuncu Elmander, sakatlık sonrası form tutamaması nedeniyle kadroya giremezken, İ.B.B'nin yıldız oyuncusu Holmen kendine kadroda yer bulmayı başardı.

Bir Türk asıllı oyuncu daha

Gençlerbirliği'nde forma giyen Jimmy Durmaz da kadroya dahil edilen bir diğer Türk asıllı oyuncu oldu. Başkent ekibinin kilit oyuncularından biri olan, Durmaz kadroya seçilme başarısı gösterdi.

İsveç Milli Takımı'nın aday kadrosu şu şekilde:

Andreas Isaksson, Johan Wiland, Kristoffer Nordfeldt,

Mikael Antonsson, Andreas Granqvist, Mikael Lustig, Jonas Olsson, Martin Olsson, Per Nilsson, Behrang Safari,

Jimmy Durmaz, Rasmus Elm, Samuel Holmén, , Alexander Kacaniklic, Burnley, Kim Källström, Sebastian Larsson, Anders Svensson, Pontus Wernbloom, Erkan Zengin,

Zlatan Ibrahimovic, , Ola Toivonen, Tobias Hysén, Alexander Gerndt,

11 yıl önce