|

İtalya'dan Rus hakem atamasına büyük tepki

UEFA'nın, Lazio-Galatasaray arasında bu akşam oynanacak Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçını bir Rus hakemin yönetmesine karar vermesi İtalya'da sert bir dille eleştirildi.

Yeni Şafak
15:57 - 25/02/2016 Perşembe
Güncelleme: 16:11 - 25/02/2016 Perşembe
DHA

Calciomercato'nun internet sitesinde bugün yer alan bir yorum yazısında, "Galatasaray'a Rus hakem: gerginlik. Collina hangi dünyada yaşıyor?" başlığı kullanılarak, UEFA Hakem Komitesi Şefi Pierliugi Collina hedefe kondu.




Eski İtalyan hakem Collina'nın, Türkiye-Rusya arasındaki siyasi krizi görmezden gelmekle suçlandığı yazıda şu ifadelere yer verildi:


"Collina, bu dönemde oldukça yoğun olmalı. Uzun zamandır gazeteleri okumadığı, internette sörf yapmadığı (oysa telefonuna göz atması bile yeterli), televizyon haberlerini izlemediği çok açık. Evet, mutlaka böyle olmuş olmalı, yoksa inanılmaz gibi görünen böylesine mantıksız bir karar almazdı: bir Türk takımı için Rus bir hakemi atamak."




'Bir çocuk bile anlardı'

"Lazio-Galatasaray müsabakası için Collina'nın seçtiği hakemin adı Vladislav Bezborodov. Elbette bu hakem kötü bir şey yapmadı, hatta belki en ufak bir hata bile yapmayacak bu akşam ancak bir çocuk bile, onun milliyetinin bu maç için uygun olmayacağını anlardı" denilen yoruma şöyle devam edildi:


"Collina gibi ultra yoğunlukta çalışanlara açıklayalım: Türkiye ve Rusya, dünyayı korkutan bir çatışmanın eşiğinde. Hatta kimileri, bu şekilde üçüncü dünya savaşının bile çıkacağını düşünüyor. Collina'nın seçimi gerçekten çılgınca."





'Mustafa Denizli haklı'

Türkiye'de de bu seçimi "provokatif" bulanlar olduğu belirtilen yazıda, "Şimdi bize, 'futbol, siyasetin esiri olamaz' gerekçesini gösterip, bunun için bir Rus hakem seçtiklerini söylerlerse, daha da gülünç hale gelirler, çünkü futbol, kendi etrafında dönenleri görmezden gelemez" eleştirisinin devamında, UEFA'nın, Şampiyonlar Ligi son 16 turunda, özel bir kararla Rusya ve Ukrayna'yı eşleştirmediği hatırlatılarak, "Peki şimdi ne değişti? Roma'daki maça bir Fransız, Norveçli ya da Azeri bir hakem gönderilemez miydi? Ama hayır: Bir Rus" denildi.



Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli'nin, Rus hakem seçimi hakkında, "Rusya ile Türkiye arasında bir sıkıntı var. Bu Rus hakemi etkileyecek mi?" sorusuna "Onu bilmem. Onu hakeme sormak lazım. Onda sıkıntı olur mu? Bizde sıkıntı olmaz." yanıtını verdiği de hatırlatılarak, "Denizli haklı. UEFA'da, güncel haberleri takip ederek, Collina'ya biraz olsun yardım edecek kimse yok mu?" sorusu soruldu.



Il Tempo gazetesi ise, Rus hakemin bu akşam sahadaki kararlarının dikkatle izlenmesi gerektiğini yazarak, "Türkiye ve Rusya arasındaki tansiyonu düşünürsek UEFA'nın Rus hakemi seçmesi dahiyane bir seçim gibi görünmüyor" ifadelerini kullandı.






#galatasaray
#lazio
#rus hakem
#italya basını
8 yıl önce