|

İtalyan basınından Fenerbahçe hatırlatması

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Lazio'nun sahasındaki rövanş maçında Galatasaray'ı 3-1 yenmesi, İtalyan spor basınında geniş yer buldu. La Gazzetta dello Sport, Lazio'nun 3 sene önce aynı kupada Fenerbahçe'ye elendiğini anımsatarak, bu sefer fazla acı çekmeden maçın bittiği değerlendirmesinde bulunuldu.

Yeni Şafak
11:48 - 26/02/2016 Cuma
Güncelleme: 09:58 - 26/02/2016 Cuma
AA

Lazio'nun Galatasaray'ı 3-1 yenmesi, İtalyan spor basınında geniş yer buldu.



Ülkenin önde gelen spor gazetelerinden Corriere dello Sport, Lazio'nun UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam eden tek İtalyan takımı olduğunu belirten "Sadece Lazio" başlığıyla okuyucularının karşısına çıktı.



Haberde, Galatasaray'ın Yasin Öztekin'in bulduğu golle umutlandığı ama Alman golcü Miroslav Klose'nin hesabı kapattığı yazıldı. Lazio'nun teknik direktör Stefano Pioli'nin yaptığı değişikliklerle maçı kazandığının altı çizilirken, Senad Lulic'in yerine oyuna giren Antonio Candreva'nın Galatasaray'ın dengesini bozduğu ifade edildi. Lazio için tek hatanın, Galatasaray'ın golünün pasını veren Sabri'ye pres yapmamak ve Yasin'in ofsaytta kaldığı düşüncesiyle hareket etmek olduğu kaydedildi.



'Bu Lazio bir mükemmel'

La Gazzetta dello Sport'un "Parolo açtı, Klose kapattı. Bu Lazio bir mükemmel" başlığıyla verdiği haberde, mavi-beyazlı İtalyan takımının aklını ve yüreğini ortaya koyarak Galatasaray engelini aşıp, Avrupa Ligi'nde yoluna devam ettiği belirtildi.



Gazetenin haberinde, ilk yarının bekleme süresi gibi geçtiği, ikinci yarıda Stefano Pioli'nin yaptığı değişikliklerin de katkısıyla Lazio'nun turu geçtiği vurgulandı. Lazio'nun 3 sene önce aynı kupada bir başka İstanbul takımı Fenerbahçe'ye elendiği anımsatılan haberde, bu sefer fazla acı çekmeden maçın sonlanmasına 20 dakika kala işin bittiği değerlendirmesinde bulunuldu. Lazio için müsabakada hesapta olmayan tek şeyin Yasin Öztekin'in golü olduğu ve bu golün İtalyan takımında endişeye yol açtığı kaydedildi. Lazio'yu endişeden Klose'nin golünün kurtardığı aktarıldı.



"Lazio hak ederek son 16'da"

Roma merkezli Il Messaggero gazetesi ise maçla ilgili haberinde, "Lazio hak ederek son 16 turunda" ifadesini kullandı.



#italya basını
#galatasaray
#lazio
8 yıl önce