|

İyi ve ucuz teknik direktör arıyorlar

Kötü gidişat nedeniyle Safet Susic'in görevine son verilmesinin ardından milli takıma teknik direktör arayışlarını sürdüren Bosna Hersek Futbol Federasyonu, kısıtlı bütçe nedeniyle "ucuz" ancak kendilerini 2016 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2016) götürebilecek kadar "iyi" bir teknik direktör arıyor. - Bosna Hersek Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Lyuboyeviç: - "Bizi EURO 2016'ya götürebilecek kadar iyi futbol bilgisi olan ancak maddi anlamda da bize uyacak adaylarla görüşeceğiz"

Yeni Şafak
11:58 - 1/12/2014 Pazartesi
Güncelleme: 13:55 - 1/12/2014 Pazartesi
AA
Bosna Hersek milli takımı eski teknik direktörü Safet Susic
Bosna Hersek milli takımı eski teknik direktörü Safet Susic
Bosna Hersek Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Darko Lyuboyeviç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu hafta sonuna kadar potansiyel adaylarla görüşeceklerini, böylece her şeyin daha net olacağını söyledi.


Aday listesini 3-4 isme indirmeyi amaçladıklarını aktaran Lyuboyeviç, bu ay içinde Bosna Hersek Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu'nun A Milli Takım'ın yeni teknik direktörünün kim olacağına karar vereceğini belirtti.


Lyuboyeviç, milli takım teknik direktörlüğü için dünyaca tanınmış teknik direktörlerin isimlerinin medyada yer aldığını, ancak federasyonun sahip olduğu imkanların sınırlı olduğunu kaydederek, şunları ifade etti:


"Mesela Felix Magath'ı ele alalım. Kendisiyle görüşsek, bizden ayda 100 bin avro maaş isteyecek. Biz de ona 'teşekkürler ancak bizim o kadar paramız yok' diyeceğiz. İsteklerimiz ile imkanlarımız arasında fark var. Adaylarla görüşürken bu gerçeği göz ardı etmeyeceğiz. Bizi EURO 2016'ya götürebilecek kadar iyi futbol bilgisi olan ancak maddi anlamda da bize uyacak adaylarla görüşeceğiz."


Magath dışındaki diğer ciddi adayların Amar Osim, Mehmed Bazdarevic, Faruk Hadzibegic, Blaz Sliskovic ve Milovan Rajevac olduğunu kaydeden Lyuboyeviç, adaylar arasında şu an hiçbir ismin favori olmadığını ifade etti.


Lyuboyeviç, daha önce görüştükleri ancak özel sebepler dolayısıyla tekliflerini geri çeviren Boşnak teknik direktör Vahid Halilhodzic'in tüm federasyonun istediği bir aday olduğunu hatırlatarak, "Vahid'i hem federasyondakiler, hem de taraftarlar istiyordu ancak olmadı. Önümüze bakıyoruz. Bizim için en iyi olan teknik direktörü bulacağımızı umuyorum" şeklinde konuştu.
#Bosna Hersek
#teknik direktör
#futbol
#Vahid Halilhodzic
#Darko Lyuboyeviç
#Bosna Hersek Futbol Federasyonu
9 yıl önce