|

İzmir'Da Pena esti

45. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun ikinci etabı olan İzmir-Kuşadası bölümünü geçen yılın şampiyonu David Garcia Da Pena kazandı. İspanyol bisikletçi 132.5 Km'lik etabı 3 saat 24 dakika 11 saniyede bitirerek birinci oldu.

Halil Özkan
00:00 - 14/04/2009 Salı
Güncelleme: 02:18 - 14/04/2009 Salı
Yeni Şafak
İzmir'Da Pena esti
İzmir'Da Pena esti

Türkiye'nin tanıtımına büyük destek olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun İzmir-Kuşadası etabını, İspanya'nın Xacobeo Galicia kulübünden David Dapena Garcia kazandı. İzmir Konak Meydanı'ndan 152 sporcuyla start alan İzmir-Kuşadası etabını geçen yılın şampiyonu İspanyol Garcia, 3 saat 24 dakika 11 saniyelik derece ile ilk sırada bitirdi. Etabın 2.'liğini Çek Cumhuriyeti'nin PSK Whırlpool-Author Kulübü'nden Andre Schulze 3.24.13'lük dereceyle, 3.'lüğü ise Avusturya'nın Vorarlberg-Corratec Kulübü'nden Sebastian Sıedler aynı zaman ve tekerlek farkıyla elde etti.


TÜRK TAKIMI DERECE ALAMADI

Türkiye Güzellikleri ödülü İngiltere'nin Barloworld-Bıanchı Kulübü'nden Dieogo Caccia'ya verildi. Dereceye giren sporculara, kupa, madalya ve yöresel armağanları, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Belediye Başkanı Esat Altungün ile GSGM İl Müdürü Cevar Ercan tarafından sunuldu. 8 kişiden oluşan Türk Milli Takımı'ndan aralarında İsmail Aksoy'un da bulunduğu 4 sporcu dereceye giremedi. Tur, bugün koşulacak 166.1 kilometrelik Kuşadası-Bodrum etabıyla devam edecek. Bugünkü etapta sarı mayoyu, İrlanda'lı Mauro Finetto giyecek.

15 yıl önce