|

Jang Paek Ho 1 yıl men edildi

Asya Futbol Konfederasyonu 16 Yaş Altı Şampiyonası'nda Özbekistan ile Kuzey Kore'nin karşı karşıya geldiği mücadelede degajdan gol yiyen Kuzey Koreli kaleciye "kasıtlı gol yemekten" 1 yıl men cezası verildi.

Yeni Şafak
09:37 - 5/11/2016 Cumartesi
Güncelleme: 10:19 - 5/11/2016 Cumartesi
Yeni Şafak
Özbekistan-Kuzey Kore maçı 3-1 sonuçlanınca Kuzey Kore takımı çeyrek finalde Umman ile karşılaşmış ve yarı finale yükselmişti.
Özbekistan-Kuzey Kore maçı 3-1 sonuçlanınca Kuzey Kore takımı çeyrek finalde Umman ile karşılaşmış ve yarı finale yükselmişti.

U16 Asya Şampiyonası'nda Özbekistan ile Kuzey Kore'nin karşılaştığı mücadelede sahalarda ender rastlanan bir gol olmuştu.



Özbekistan kalecisi Jasurbek Umrzakov'un uzun degajında Kuzey Kore kalecisi Jang Paek Ho hatalı bir gol yemiş ve uzun süre konuşulmuştu.



Asya Futbol Konfederasyonu, internette 4.5 milyon kez izlenen gol ile ilgili inceleme başlattı ve Kuzey Koreli Jang Paek Ho'ya 1 yıl men cezası verdi. Zira Kuzey Kore maçı 3-1 kaybettiği takdirde diğer grupta ikinci olan ve turnuvanın favorisi olarak gösterilen Irak ile eşleşmeyecekti.



Maçın 3-1 Özbekistan galibiyetiyle bitmesi ve Kuzey Kore kalecisinin hatalı gol yemesi Asya Futbol Konfederasyonu'nu harekete geçirdi. Kaleci Jang Paek Ho "kasıtlı gol yemekten" 1 yıl süreyle men cezası aldı.



İşte Kuzey Koreli kaleci Jang Paek Ho'nun yediği o gol;



#Özbekistan
#Kuzey Kore
#Jang Paek Ho
7 yıl önce