|

Janko şifreyi çözdü

Janko, Ordu maçında attığı golle gol özelliğini de ortaya koydu. Şenol Güneş''in Janko''nun özelliklerine uygun hücum organizasyonuna ağırlık vereceği öğrenildi

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 22/11/2012 Perşembe
Güncelleme: 00:05 - 22/11/2012 Perşembe
Yeni Şafak
Janko şifreyi çözdü
Janko şifreyi çözdü

Burak Yılmaz''ın Galatasaray''a gitmesinden sonra bu futbolcunun yerini doldurmak amacıyla transfer edilen Marc Janko, kafasını da kullanmaya başladı. Janko''nun Avusturya Milli Takımı''nın Kazakistan maçında attığı iki kafa golü sonrası ligde de Orduspor karşısında sezonun ilk golünü kafayla bulması uzun boyunun hakkını vermeye başladığına işaretti. Ligde geride kalan 12 maçın 10''unda sahaya çıkan, 458 dakika forma giyen Avusturyalı forvet, teknik direktör Şenol Güneş''in ilerleyen haftalarda oyun kurgusunda önemli bir yere sahip olacak. Trabzonspor Kulübü, geride kalan haftalarda Halil Altıntop ile birlikte takımın ileri ucunda görev yapan, teknik direktör Şenol Güneş''in oyuncu değişikliklerinde genellikle birbirlerinin yerine oyuna dahil etmeyi tercih ettiği, ya da ikisinden birini kadroda tuttuğu Avusturyalı golcünün uzun boyundan daha fazla yararlanmaya çalışacak. Burak Yılmaz modelinden vazgeçen tecrübeli teknik adamın Janko''nun özelliklerine uygun hücum organizasyonuna ağırlık vereceği ve özellikle kenarlardan getirilecek ve kale alanına yükseltilecek toplarla Janko''dan daha fazla yararlanmanın yollarını arayacağı öğrenildi. Bu uygulama ile Avusturyalı golcü artık istediği pozisyonda oynayabilecek.

Trabzonspor''da olağanüstü hal
Ligde kritik döneme giren Trabzonspor''da Teknik Direktör Şenol Güneş, zorlu maçlar öncesinde seferberlik ilan etti

Süper Lig''de Galatasaray ve Medical Park Antalyaspor''un puan kayıpları sonrası Orduspor galibiyetiyle zirveye ortak olan Trabzonspor''da seferberlik ilan edildi. Bu hafta sahasında Eskişehirspor ile karşılaşacak bordo-mavili takım daha sonra deplasmanda Gençlerbirliği''ne konuk olacak. Bu iki maçtan kayıpsız ayrılmaları halinde zirveyi sonuna kadar kovalayabileceklerinin altını çizen teknik direktör Şenol Güneş, tüm futbolcularından hazır olmalarını istedi. Puan kaybetme opsiyonlarının kalmadığını belirten tecrübeli teknik adam, tesislerde kendisine de tam gün mesaiye koyuldu. En küçük sorunlarında bile futbolcularından bunları kendisi ile paylaşılmasını isteyen Şenol Güneş, futbolcuları sakatlık ve hazır olmaları konusunda uyardı.

Türkmen: Asıl hedef Cuper''di

Orduspor Başkanı Nedim Türkmen, Trabzonspor taraftarının Monje''nin yaralanmasıyla sonuçlan saldırısında asıl hedefin teknik direktör Hector Cuper olduğunu iddia etti. ''Olayın arkasında kimler olduğunu tahmin ediyorum" diyen Türkmen, ''Emniyet suçluları bulacaktır. Bulmazsa ben bulacağım'' ifadelerini kullandı. Öte yandan Trabzonspor Kulübü, gerçekleşen saldırıyı kınayarak Orduspor Kulübü''ne geçmiş olsun mesajı yayımladı.


11 yıl önce