|

Janko''dan yeni sayfa

Uzun bir aradan sonra kadroda şans bulan Trabzonspor''un Avusturyalı forveti, teknik direktör Akçay''la eski başarılı günlerine dönmek istiyor

Ali Kemal Yazıcı
00:00 - 26/09/2013 Perşembe
Güncelleme: 23:58 - 25/09/2013 Çarşamba
Yeni Şafak
Janko''dan yeni sayfa
Janko''dan yeni sayfa

Trabzonspor''un forvet oyuncusu Marc Janko, uzun bir aradan sonra bordo-mavili takımın Kayserispor''u yendiği maçta şans bulurken kendisine güvenenleri mahçup etmeyeceğini söyledi. Teknik direktör Mustafa Akçay''ın kendisiyle yakından ilgilendiğini belirterek, ''Hocamla ortak noktada buluştuk. Çok çalışarak formayı almamı istedi. Ben de disiplinimden taviz vermeden çalışıyorum'' şeklinde konuştu. Geçirdiği sakatlıklar nedeniyle moral bozukluğu yaşadığı dönemlerde hocası Mustafa Akçay''ın kendisine çok büyük katkısı olduğunu anlatan Avusturyalı forvet, ''Bana güvendiğini ve bu takımın bir parçası olmam gerektiğini söyledi. Türkiye ve Trabzon ile ilgili bir sorunum yok. Trabzon''da yaşamayı seviyorum. Orada sadece futbol var ve bu benim tek istediğim şey. Kendimi kanıtlamak için elimden geleni yapıyorum. Her futbolcu forma giymek ister, ben de bunu çok istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Kazanmak istiyor

Trabzonspor''un Avusturyalı forvet oyuncusu Janko, teknik direktör Mustafa Akçay''ın gözüne girmesi halinde, takımda oyun sisteminin değişebileceği öğrenildi. İstediği forvet transferi yapılmamasından dolayı Avusturyalı oyuncuya şans veren Akçay''ın Janko''yu kazanmak istediği belirtiliyor. Avusturya Milli Takımı''ndan davet alan tecrübeli golcü, çalışma disiplini sayesinde de Akçay''ın gözüne girmeyi başardı.

Akçay farkı

Trabzonspor, teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde yeni sezona geçen sezondan daha iyi bir başlangıç yaptı. Geçen sezon Avrupa''ya erken veda eden, ligde de 8 puan toplayabilen bordo-mavililer, Akçay ile bu sezon aynı periyotta ilk kez UEFA Avrupa Ligi''nde gruplara kalırken de 9 puan elde etti.

Kiki Musampa''nın parası ödendi

UEFA Finansal Kontrol Kurulu''nun Kiki Musampa''nın alacağının ödenmemesi nedeniyle kulübün Avrupa gelirlerine geçici olarak el koymasının ardından harekete geçen Trabzonspor yönetimi, futbolcunun 900 bin eurosunu hesabına yatırdı. Alacaklarına olan tedbirin kalkması için 30 Eylül''e kadar ödeme yapması gereken bordo mavili kulüpten borsaya gönderilen yazıda, ''Eski futbolcumuz Kizito Musampa''nın, kulübümüzden olan alacağının tamamı ödenmiştir'' denildi. Trabzonspor''un mali işlerden sorumlu yöneticisi Abdi Serdar Üstünsalih, 900 bin Euro''nun tamamını nakit olarak ödediklerini açıkladı.


11 yıl önce