|

Jenson Button uçtu gitti

00:00 - 29/05/2010 Cumartesi
Güncelleme: 04:09 - 29/05/2010 Cumartesi
Yeni Şafak
Jenson Button uçtu gitti
Jenson Button uçtu gitti

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si dün yapılan iki antrenman turuyla başlarken, günün en hızlısı, McLaren Mercedes'in İngiliz pilotu Jenson Button oldu. Geçen yılki yarışta İstanbul Park'ta birincilik kürsüsüne çıkan Button, ikinci antrenman turlarında yaptığı 1.28.280'lik derecesiyle günün en hızlısı olurken, Red Bull'dan Mark Webber ikinci, Sebastian Vettel ise üçüncü sırayı elde etti.

BUTTON LİMİTLERİ ZORLADI

Button, aynı zamanda en yüksek hıza çıkan pilot da oldu. Sabahki antrenmanda 312 kilometre hıza ulaşan Button, 2. antrenmanda da 311.8 kilometreyle adeta kendiyle yarıştı.

FELİPE MASSA KAYIPLARDA

İstanbul Park'ta yapılan 5 yarışın 3'ünde birinciliği bulunan Brezilyalı Felipe Massa, antrenman turlarında beklenen performansı gösteremedi. İlk antrenman turlarında en iyi 13. dereceyi yapabilen Ferrari pilotu, ikinci antrenman turlarında ise 10. sırada yer aldı. Bugün saat 14.00'te İstanbul Park Pisti'nde yapılacak olan sarılama turları TRT 1'den naklen yayınlanacak. Dünkü antrenman turlarına sporseverler ilgi göstermedi. Az sayıda sporsever antrenmanı izlerken, hafta sonunda seyirci sayısının artması bekleniyor.


Alman Adrian Sutil 8. virajı geçemedi

Force India takımının Alman pilotu Adrian Sutil, 1 saat 30 dakika süren antrenman turlarının son 2 dakikasına girilirken büyük bir kaza yaptı. Keskinliğiyle bilinen ünlü 8. virajda bariyerlere çarpan Sutil'in aracının ön kısmı parçalandı. Kazadan yara almadan kurtulan Alman pilot, aracından çıkıp görevlilerin bulunduğu bölüme gitti. Daha sonra araç vinç yardımıyla kaldırıldı.


Porsche GT Cup'ta ilk sırayı Özbek kaptı

Formula 1 Türkiye Grand Prix'si organizasyonu kapsamında gerçekleştirilen Porsche GT3 Cup'ta sıralama turları dün yapıldı. İstanbul Park Pisti'nde gerçekleştirilen sıralama turlarında Yücel Özbek 2.03.206'lık derecesiyle ilk sırayı elde etti. Cenk Ceyişakar 2.04.001 ile ikinci, Stefan Bihl 2.04.907 ile üçüncü oldu. Porsche GT3 Cup'ta ilk yarış, bugün saat 12.25'te 12 tur üzerinden yapılacak.



14 yıl önce