|

Jet istifa

Avrupa’nın köklü futbol kulüplerinden Glasgow Rangers’ın teknik direktörü Chris Graham, Peygamberimize hakaret içeren bir karikatürü Twitter’dan paylaştığı için Salı günü başladığı işinden Perşembe sabahı ayrıldı.

Yeni Şafak
04:00 - 16/03/2015 Pazartesi
Güncelleme: 21:14 - 15/03/2015 Pazar
Yeni Şafak

İskoçya’nın ünlü kulübü Glasgow Rangers’ta teknik direktörlük görevine başlayan Chris Graham’ın Charlie Hebdo saldırısının gerçekleştiği 7 Ocak tarihinde bir imama yolladığı İslamofobik karikatür başına bela oldu. Hz. Muhammed hakkında hakaret içeren bir karikatürü Twitter hesabında paylaşan Graham, aldığı yoğun tepkilerin ardından Salı günü başladığı işinden Perşembe sabahı ayrılmak zorunda kaldı. 


ÖZRÜ YETERLİ OLMADI

Dini tahammülsüzlük ve ırkçılığa şiddetle karşı olduklarını vurgulayan kulüpten yapılan açıklamada, “Chris Graham görevinden istifasını sundu. Kurul da istifayı kabul etti” denildi. Olayın ardından Graham özür dilemek için “Konuşma özgürlüğü ülkemizin kaynaklarından biridir. Ancak tüm fikirlere hassas davranmak gibi bir sorumluluk da gerekiyor. Bu tweet onu başaramadı. Bu nedenle açıkça özür diliyorum” dedi. 

#Glasgow Rangers
#Chris Graham
#Peygamberimize hakaret
9 yıl önce