|

Jordan Ersan

Ender maçtan sonra, “Ersan için söylenecek bir şey bulamıyorum” diyerek takım arkadaşını göklere çıkardı. Zaferin önderi Ersan İlyasova maçtan sonra seyirciler tarafından performansı nedeniyle Michael Jordan'a benzetildi.

00:00 - 1/09/2010 Çarşamba
Güncelleme: 10:12 - 1/09/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Jordan Ersan
Jordan Ersan

Ankara'da çıktık açık alınla Yunanistan'ı adeta sahadan sildik. 12 Dev Adamımız 2009 yılında Avrupa Şampiyonası'nda hakemlerin elimizden aldığı Komşu'yu yenerken, kuşkusuz sahanın da yıldızı Ersan İlyasova'ydı.

23 yaşındaki oyuncumuz Barcelona'da performansıyla göz boyadıktan sonra NBA'nin Milwaukee Bucks takımana gitti. Burada ki başarılı performansını ay yıldızlı forma altında oynanan üç maçta gösteren dev oyuncumuz, Yunanistan karşısında yıldızlaştı.

En değerli oyuncu

Attığı 26 sayı (6/6 üç sayı) Komşu'nun adeta ipini çekti. Takımımızı da grup liderliği için büyük avantajın sahibi yaptı. Maçtan sonra Ender Arslan, “Ersan için söylenecek bir şey bulamayorum” derken takım arkadışını göklere çıkardı. 2006 yılında Avrupa Gençler şampiyonası'nın en değerli oyuncusu seçilen Özbek asıllı oyuncumuz üzerindeki ter soğumadan, “İşimiz daha bitmedi. Grupta birinci olmak istiyoruz. Bir maç daha kazanıp hefimize ulaşmak istiyoruz. Bizi destekleyen muhteşem taraftara da teşekkür edirim” dedi.

Maçtan sonra taraftarların performansı sebebiyle Michael Jordan'a benzettiği milli yıldız, maç sonrası takım arkadaşları, teknik ekip ve yöneticiler tarafından tebrik edildi.


(Hürriyet)

14 yıl önce